Liszt Ferenc sátortábor

2012. november 09. 16:03

Miközben ott meredeznek a semmibe vezető, kényelmes beszállást lehetővé tevő utashidak, az emberek busszal vagy gyalog vágnak neki az út első vagy éppen utolsó szakaszának.

2012. november 09. 16:03
Tamás Ervin
NOL

A nagyobb légitársaságok keményen megemelték budapesti járataik árát, mivel kiesett a konkurencia, a fapadosok pedig megszállták a messze nem fapadosnak épült repteret. A reptér tulajdonosa pedig fut a pénze után, mert a Malév megszűntével kevés a nívós szolgáltatásaira igényt tartó társaság, a fapados találékonyság pedig nem ismer határokat.

Mint a hideg sátorváró, ahol se mosdó, se szék – annyi a hely benne, hogy kétgépnyi utas sorban állva elférjen. Az Origo írása szerint a beszállók útja gyakran keresztezi az érkezőkét. Ilyenkor őket néhány percig feltartóztatják, ne legyen már katyvasz. De van. Miközben ott meredeznek a semmibe vezető, kényelmes beszállást lehetővé tevő utashidak, az emberek busszal vagy gyalog vágnak neki az út első vagy éppen utolsó szakaszának. Megszerzik az országról első vagy éppen utolsó benyomásaikat.

Persze nincs az a turista, aki ne szeretne olcsón utazni, de amikor hirtelen kőkorszaki körülmények közé csöppen egy csupa üveg, egyébként üresen kongó légikikötő közvetlen közelében, megzavarodik. Ezen felülemelkedve viszont páratlan élményhez juthat, hiszen az »alacsony költségű beszállítási létesítményeknek« hála, egyszerre érezheti magát Kisinyovban és Frankfurtban. Nincs az a gyöngyöző bor, bográcsban pirosló gulyás, budapesti panoráma, hortobágyi gulya, amely feledtetni tudna egy ilyen érkezést vagy búcsút.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. november 09. 16:51
nolte ki is adta el a repteret??? Ki adta el és vette vissza, hogy tönkremejen a malév?? Kik nyeret és mennyit ezeken a bizniceken??? Várom a választ!!!!
Fakutya tizedes
2012. november 09. 16:31
Van nektek hős Ben Gurion repteretek.
Fakutya tizedes
2012. november 09. 16:31
El lehet menni!
rosszkutya
2012. november 09. 16:22
Lehet, az elvtársaidnak nem kellett volna bérbe adniuk a repteret 70 évre? He?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!