Elrontjátok?

2012. november 21. 13:58

Ha a többség a középen lenne, akkor alighanem már hatodik éve Kupa Mihály kormányozna a Centrum Párt támogatásával.

2012. november 21. 13:58
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Népszava

Igen, ezt kérdezem Tőled, kedves Schweitzer Iván! 

Megállapítod, hogy az Együtt 2014 egyesület az utolsó esély - az utolsó pillanatban - a haza végórájának megállítására. Kedvelem az ilyen váteszi megfigyeléseket, habár az a baj ezekkel, hogy ha az elmúlt két (?) év hasonló termését egybevetnénk, akkor fanyar mosoly telepedne az arcunkra. Túl sok az ilyen végletes jövendölés, kvázi ha ezt aztán nem, akkor világvége bónusz plusz.

Azt is megállapítod, hogy egy sor szocialista prominens kicsinyes beszólásai veszélyeztetik ezt az említett, szép reményű mozgalmat. Tudod, ha a világmegváltás ezen múlna ... Node, sokkal inkább azt nem értem, hogy miért is a szocialistáktól félted a szocialisták győzelmét? Vagy úgy gondolod, hogy a szocialisták lennének bárki más győzelmének kerékkötői? Hidd el, abban a pillanatban, amikor bármely más demokratikus erő meghaladja a mi teljesítményünket, avagy a Fidesz-Jobbik fölé kerekedik, én leszek az első, aki arra fogja biztatni az MSZP-t, hogy lányok-fiúk, dőljünk hátra, nincs teendő, verik az Orbánt-Vonát, mehetünk vakációzni, s a haza fényre derül. Addig viszont inkább gürizünk.

Azt sajnos nem állapítod meg, vajon mi is annak az oka, hogy a liberális hátszelű politikusok rendre miért is az MSZP tagságát, infrastruktúráját veszik igénybe céljaik megjelenítésére? Miért a baloldali bázison keresgélik a politikai közép rajongóit? Segítek Neked meglelni ezt az okot, éspedig egy súgással: mert ők is tudják, hogy középen igen gyér a szavazótábor. (Ha a többség a középen lenne, akkor alighanem már hatodik éve Kupa Mihály kormányozna a Centrum Párt támogatásával.) A demokrácia lényege, hogy valamelyik oldal többségi bizalmat szerez, s egyféle libikókaként mozog a fékek és ellensúlyok rendszere (checks and balances). Amiről Te beszélsz, amire Te vágysz, kedves Iván, az nem más, mint maga az orbáni centrális erőtér, annak minden vélt szépségével és valós mocskával. »Középen« többnyire a diktatúrák vannak, amelyek a jobb- és baloldalt egyaránt a lesajnálni való szélsőségnek akarják beállítani.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2012. november 21. 19:13
"Egyedül vagyunk Tíbor! Egyedül!" ( Tudja ki mondta ezt!)
hátakkor
2012. november 21. 18:51
Szanyi proli ösztönével legalább érzékeli mekkora szarban vannak..
silvester
2012. november 21. 17:38
Micsoda koponya és mennyi ész fesziti ennek a soros mocskolódóba,Csókai sebész úrnak lenne vele munkája,hogy valahogyan találjon egy kis szegletet a normális állapot visszaállítására.A kalapács még nyél nélkül csak-csak elférne,de a sarlóval talán még Ő sem boldogulna.
Axxtro
2012. november 21. 17:02
A posztkommunista MSZP teljesen nyilvánvaló módon azon ügyködik, hogy népi-demokratából most demokratává hazudja át magát, holott az elvesztett 2010-es választások óta semmi mást nem csinál, csak a demokráciát próbálja aláásni, lejáratni, relativizálni, és szétzülleszteni. Megkérdőjelezni és semmissé tenni a választók 2010-ben hozott demokratikus akaratát. Ezért a célért nem átall külföldön is folyamatos lejáratókampány szervezni a saját hazája ellen. Szanyival kicsit egyszerűbb a helyzet. Pandacsöki Boborján ezt így mondaná: Szanyi komp akart lenni, de nem komp-lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!