Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kösz, nem kérünk a bankunkból

2012. november 05. 19:34

Valutaalap legyen a talpán, amely kész minden kondíció nélkül megállapodni mondjuk Enver Hodzsa Albániájával.

2012. november 05. 19:34
Seres László
Seres László
Új Szó

„»A magyar kormánynak is vannak feltételei« – közölte a miniszter, aki aztán pár napra rá nyíltan elismerte: az IMF sem a nyugdíjak, sem a munkavállalók béreinek csökkentését nem akarta. Ellenben a kisebb, racionálisabban gazdálkodó állam, a szociális juttatások célzottabbá tétele, a bankadó eltörlése például valóban szerepel az ajánlások között. Egy dolgot mindenesetre elért a kormány: villámgyorsan elterjedt a hír, hogy az IMF lényegében szakít Magyarországgal. Á, nem is szakít, mondták a hozzáértők, az IMF nem sértődékeny, az nem úgy van, pár hirdetés miatt még senki nem pöccen be, ahhoz több kell.

Hát, nem, nem úgy tűnik. Több se kellett: a valutaalap közölte, »a tárgyalások folytatásáról nincs konkrétum, előbb a kormánynak kellene jeleznie, hogy partnernek tekinti az IMF-et. (...) A programtárgyalásokon való érdemi előrelépéshez arra lenne szükség, hogy a (magyar) kormány világosan jelezze: az IMF-et és az Európai Bizottságot értékes partnernek tekinti a reformkiigazítási folyamat tervezésében, és hogy világosan elkötelezze magát az olyan intézkedések mellett, amelyek biztosítják a pénzügyi kiigazítást és előmozdítanák a növekedést.« Hát így. Egy bekezdés, mint száz. Nincs mit csodálkozni: Valutaalap legyen a talpán, amely kész minden kondíció nélkül megállapodni mondjuk Enver Hodzsa Albániájával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
füst
2012. november 05. 21:55
Seres b+, Állítólag te nem a hülyébb újságírók közül vagy. Magyarázd már el, hogyha az IMF a válság adók kivezetését kéri, akkor a kieső bevételt hogyan is lehetne pótolni?
balbako_
2012. november 05. 21:22
Seres is folyamatosan hazudik. Ugyanis egyedül és kizárólag a szociális kiadások lefaragását, a bankok támogatását és a privatizációt csikarja ki az IMF ráadásul sehol sem sikerre vezető módon, mondhatni tyúkeszű igyekezettel. És ez nekünk hál'Istennek nem kell!!!
imres
2012. november 05. 20:57
Seres elvtárs! Fura ez a tiki-taki, amit műveltek. Tudom, propagandistaként ez a feladat. Ha a helyzet úgy hozza, akkor az IMF-nek nincs feltétele, ha a helyzet úgy hozza, akkor van. Írjátok. :)
ROHADÉK HVG
2012. november 05. 20:21
Ilyenek írnak az Új Szóba? Seres László, SZombathy Pál, Nagy Iván Zsolt, Lakner Zoltán? Ezek a tőrölmetszett ballibák a határon túli magyar lapban? Megnézem már az impresszumot. Főszerkesztő: Molnár Norbert Főszerkesztő-helyettesek: Sidó H. Zoltán Az Új Szó Online felelős szerkesztői: Kocur László, Korpás Árpád Lapigazgató: Slezákné Kovács Edit Gratulálok és szégyellje magát az Új Szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!