Hajlandóak-e komolyan venni minket?

2012. november 13. 11:53

Most értettem meg, hogy tudott Markó Iván a függetleneket sújtó jelenlegi elvonás mértékével megegyező támogatást kapni: így állt helyre az egyensúly.

2012. november 13. 11:53
Schilling Árpád
Színház.hu

„Hammerstein Judit, kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint ők támogatták először a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) működését. Ez annyiban igaz, hogy a FESZ 2011-ben alakult szervezet, s ennyiben nehéz is lett volna korábban támogatni. Ugyanakkor a FESZ az FSZSZ-nek, vagyis a Független Színházak Szövetségének a jogutódja, amely azonban már 2010 előtt is kapott minisztériumi támogatást. (...)

Cser-Palkovics András ezek után felhívja figyelmünket arra, hogy a költségvetés egyensúlyára is tekintettel kell lennünk. Most értettem meg, hogy tudott Markó Iván a függetleneket sújtó jelenlegi elvonás mértékével megegyező támogatást kapni: így állt helyre az egyensúly.

Halász János felelőssége teljes tudatában fogalmazza meg a videó legfontosabb üzenetét: nyócév!

L. Simon László záró bonmot-ja nem is lehet más, mint hogy nem lehet kizárólag az állam kötelessége a kultúra fenntartása. Az általam 18 éve alapított Krétakör magánpénzből jött létre, s jó ideig abból is működött. Állami támogatásunk mértéke soha nem érte el az éves működési költségek felét. Jelenleg – az elvonást belekalkulálva – 6 millió forint támogatásra számíthatunk, miközben több százezer eurós projekteket valósítunk meg német, osztrák, svájci és francia polgárok adójából.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. november 13. 15:17
Vicces volt hogy L. Simonék lenyúlták a videós ötletüket...
Mystes
2012. november 13. 13:41
Csak egy kérdés: ha ők "többszázezer eurós projekteket valósítanak meg juniós pénzből", akkor mit fáj nekik az a szar párszázezer vagy millió magyar támogatásforint? Akkor leszarják!
Ballibbant Bálint
2012. november 13. 13:22
Ettől a Schillingtől jó dolgot még nem láttam, de mindig kavar. Nem a tehetség, a kavarás, a helyezkedés a lényeg, ezt bizonyítja Schilling. még jó darabot nem láttam tőle.
marko11
2012. november 13. 13:15
Nem tudom, hogy pl. az Operett színház kap-e támogatást, ha igen, mennyit. A Nemzeti? Azt tudom, hogy az Opera kap, nem is keveset. (Na jó, nem egy olcsó műfaj.) A függetlenek, a kőszínházakhoz képest, nagyságrendekkel kevesebb pénzből gazdálkodnak. Gazdálkodnának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!