Xantus János és a rockandroll

2012. november 14. 00:46

Xantussal forgatáson sosem volt hiszti. Ha probléma volt, azt nyugiban kellett megoldani.

2012. november 14. 00:46
Pálinkás Szűts Róbert
Komment.hu

„A Rocktérítő legismertebb jelenete a Brék című klip. Asszisztensként összeszedtem a brékeseket a Vörösmarty térről, elhívtam néptáncosokat a Néphadsereg tánckarából, majdnem minden együtt volt a forgatáshoz, amikor kiderült, nincs olyan cucc, amiből a Brék című számot le tudnánk játszani. Minden más rendező a halál faszára zavart volna el mint első asszisztenst, de János azt mondta, semmi baj. Ott voltak a helyszínbiztosító rendőrök, megkértük őket, ugorjanak már el Xanival meg Klöpfler Tiborral a ghettoblasterért, majd azzal megoldjuk. Beültek, Klöfi persze végig vette az utat, ebből áll a Brék fahrtja. Xantussal forgatáson sosem volt hiszti. Ha probléma volt, azt nyugiban kellett megoldani.

Aztán dolgoztunk még együtt, 1998-ban Krassó Györgyről készített filmet, a Fő utca 37.-ben forgattunk, az azóta szintén halott Zsille Zoltánnal. Abban egy modell érkezik Krassó lakásába, ott találja Zsille Zoltánt, akit egy portörlővel letöröl, majd meginterjúvol. Talán akkor dolgoztunk utoljára, de persze, aztán is találkozgattunk, kávéztunk néha, meg nyafogtunk az élet szemétségén, ami elvesz időnként tőlünk fontos dolgokat, rádiókat, mozgalmakat, embereket.

Nem tévedtünk.

Isten veled, János.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. november 14. 12:03
http://www.youtube.com/watch?v=RHsIP_LNN5A&feature=related
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!