Növekedés és adóreform

2012. november 02. 11:56

A növekedés lesz a következő meglepetés.

2012. november 02. 11:56
Matolcsy György
Heti Válasz

A magyar kormányról ellenfelei szeretik azt állítani, hogy megszorításokkal tartja 3 százalék alatt a deficitet, de ez nem igaz: az állam teljes megújításával, radikális adóreformmal és a monopóliumok megadóztatásával teremtünk új forrásokat a költségvetés számára. A bankadó nem fékezi a növekedést, mert 4 év alatt 180-ról 120 százalékra csökkent a banki hitel/betét arány, ami bankadó nélkül is végbement volna: a térségben nálunk volt a legnagyobb hitelbuborék. Magas kamattal kevés beruházás térül meg, ortodox monetáris politika mellett a bankoknak sincs pénzük. A költségvetést már konszolidáltuk, az államadósság csökken, de a bankrendszer még nem hitelez.

2013-tól növekedési trendfordulót várunk: több uniós forrás megy a gazdaságba, alacsonyabb lesz a kamatszint, a bankok elérik a 110 százalék körüli hitel/betét szintet és újraindítják a hitelezést, alacsonyabb hozamú állampapírhoz jutnak a befektetők, ezért üzlet után néznek, és a kisebb jövedelmi adók beruházásra ösztönöznek. A növekedés lesz a következő meglepetés.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2012. november 03. 09:21
Mit szí a bácsi? Ém is ilyet AKAROK, AKAROK, AKAROK !!!!!
beflower
2012. november 03. 06:53
Mikor még otthon voltam a Fideszre szavaztam, most is ezt tenném.De Minden kormányban vannak kakkuk tojások, sajnos Matolcsyt a Fidesz fészkébe tojta a sors kakkuja!Meddig? Ez itt a kérdés!Még legalább 8 év kell az ország rendbetételéhez, de nem kap Orbán ennyit, ha a tojás a fészekben marad. Remélem kiguritja onnan! Kicsinyes pártállástól függő, pofázás helyett,helyre kéne tenni azokat a viszonyokat,amelyek a valódi növekedést beinditanák. Nem csak a bankok az okai az otthoni állapotoknak!Nem disztereket, szökőkutatakat kellene épiteni az Uniós pénzekből!Valami talán elindult, de ezen a vonaton nics hely Matolcsyaknak! Széllel szemben nagyon nehéz pis....álni, ha nincs üveged! Ha Pénzt akarnak adni miért nem fogadjuk el? Hagyjuk már a gyarmati marhaságokat, ezek a szólamok csak a hülyéknek szólnak!/sokan vannak!/Ha meg nem kell felhasználni az nem növeli az adósságot./ezt nem én találtam ki!/ Tisztelettel Bajorországból Beflower.
BőröndÖdön
2012. november 03. 06:44
Gyuri bácsi,meddig még??
kirk01
2012. november 02. 20:10
Most mi van? mit mond kuszaszem? 2013-tól mitől lesz növekedés? talán esetleg kevesebbet fognak lopni?/tőlunk!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!