Jeszenszky és az ő profi rasszistái

2012. november 08. 18:49

Külön gyalázatossága Jeszenszky mondatának, hogy lebegteti a szövegében az arányosság viszonyítási pontját, tehát fogalmunk sincs, hogy a világ cigányságáról beszél-e, vagy a hazaiakról.

2012. november 08. 18:49
Lévai Júlia
Galamus-csoport

„Jeszenszky állításainak mindegyike értelmetlen és hamis. Nem azért, mintha rossz kutatások eltorzított eredményei állnának a kijelentése mögött (nem ilyenek állnak, és Jeszenszky nem is hivatkozik semmire), hanem mert amit mond, az az emberiség alapvető mibenlétével áll ellentétben.


Mert például köztudottan nincs olyan nép, amelynek természettől fogva, eredően lenne a többinél nagyobb hajlama a rokonok közti házasodásra. Ha ilyesmi jellemzővé válik, amögött mindig van egy földrajzi vagy társadalmi ok (ld. például az olyan szigeteket, amelyek elérhetetlenek más csoportok számára, és ahol maguk az ott élők is félnek másoktól, illetve az arisztokrata csoportokat, amelyek komolyan gondolták, hogy kékvérűek, és ezért nem akartak keveredni).

Emellett az emberiség egységes faj, amely egyfajta örökítőanyaggal, génstruktúrával és agyberendezéssel rendelkezik, ezért az egyes csoportjai közt nem lehetséges minőségi hierarchia. A biológiai felépítésünk nem teszi lehetővé, hogy egy-egy népcsoportban jellemző módon nagyobb vagy kisebb arányban legyenek szellemi fogyatékosok, mint amilyen arányban az egész emberiségen belül lehetségesek ilyenek. Bármennyire is szeretnék a nacionalisták, nincs olyan, hogy a magyarság például mentesebb a szellemi fogyatékosságtól, mint a cigányság vagy bármely más nép.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. november 12. 13:29
Egyformák volnának a népek? Júlia drága,nem hallott felőle, hogy még Jahveh is válogatott belőle?
Selamat
2012. november 12. 07:46
Kiváncsi vagyok, hogy ki olvassa kis csoportjukon, no meg rajtunk kivül ezeknek a semmit nem mondó, annál inkább hazudó galamusziknak a cikkeit? Ezek a cikkek, ha a tartalmáról megfeledkezünk -mert az már a kezdőbetűjétől csak hazugság-, annyira pitinárül rosszak, hogy nincs értelmes ember, amelyik bármennyi időt is rászánna a teljes cikk elolvasására. Akkor meg? Valóban kik olvassák ezeket a cizellált stilusban összirt hazugsághalmazt?
narmer
2012. november 09. 09:26
Te szerencsétlen! Holnaptól minden egyiptológus Jeszenszky nyomán rasszista lesz, nemde?
Senye Péter
2012. november 09. 09:03
"...a rokonok közti házasodás...mögött mindig van egy földrajzi vagy társadalmi ok" - de az ilyen népcsoportoknak mindig van annyi természetes eszük, hogy közéjük vetődő idegeneknek vérfrissítés okából felajánlják asszonyaikat (pl. Ember tragédiája Eszkimó-szín).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!