Nincs bocsánat

2012. november 01. 12:01

Nem Balavány hibája, hogy azt hitte, úgy rázhatja le magáról az addig rátapadt hazudozást, gyűlölködést és uszítást, ahogy a kutya rázza le magáról a vizet.

2012. november 01. 12:01
Kállai Ákos
Magyar Narancs
„»Hosszú, háborús időszak volt ez, aminek legvéresebb részét a jobboldali lövészárokban hasaltam végig. Örülök, hogy vége. Remélem, hogy vége. Azt akarom, hogy vége legyen. Mert az nem mehet tovább (ez a komoly rész), hogy mállékony, hamis identitásokba zárkózzunk egymás elől. Ami engem illet, nem vagyok többé jobboldali« – jelentette be 2010. október 22-én Balavány György, hogy kimászik a lövészárokból és eldobja a fegyvert, amivel egy évtizeden át lőtt bennünket. Tulajdonképpen nem az ő hibája, hogy azt hitte, úgy rázhatja le magáról az addig rátapadt hazudozást, gyűlölködést és uszítást, ahogy a kutya rázza le magáról a vizet, anélkül, hogy elszámolna a hátrahagyott sebesültekkel. Néhány hónap múlva ugyan még bocsánatot kért néhány közszereplő politikustól, akiket indokolatlanul sértett meg, de amivel a legtöbb kárt okozta, antiszemitizmusa, cigányozása és buzizása sértettjeivel sosem mert szembenézni. Miért is tette volna, ha egyszer nemcsak Vári György szerint van teljesen rendben, ha egy újságíró egyszer csak gondol egyet, és másnap reggeltől az ellenkezőjét kezdi el írni annak, amit addig, anélkül, hogy tisztázná viszonyát az addig megsértettekhez és megnyomorítottakhoz, hanem a HVG véleményrovata szerint is?

A legkülönösebb az egész történetben, hogy tulajdonképpen minden maradhatott volna a régiben, ha Balavány nem ijed meg a Mandiner idézetétől, és nem maga ítéli meg úgy, napokkal a Milla színpadára lépése előtt, hogy még sokak bocsánatát kell elnyernie. Aztán persze gyorsan elmúlt az ijedelem, és október 22-én már így írt mindenki számára olvashatóan a Milla-esemény internetes oldalára: »E tekintetben sem fogok a megtért bűnös szerepében vergődni senki emberfia előtt. Magamat nevezhetem (ex)rasszistának, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el. A jobboldali sajtóban az egyetlen kemény antifasiszta én voltam. Voltak szerencsétlen kijelentéseim, ENNYI. Ezek miatt kifejeztem a sajnálatomat. Nem hinném, hogy valamiféle balliberális erkölcsi magaslat előtt kéne hódolnom.« Megbocsátás nincsen megbánás nélkül. Aki a heves indulatok, fel nem ismert jelentések és félrecsúszott mondatok mögött keres menedéket, az nem tartja magát vétkesnek, legfeljebb figyelmetlennek. Az nem kéri a bocsánatunkat, és így nem is kaphatja meg. Nincs bocsánat, amíg nincs bocsánatkérés.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2012. november 02. 05:42
A Szegedi Csanádnak azonnal megbocsájtottak!Igaz Ő a Kiválasztott Nép fia nm holmi semmirevaló goj. A Balavány meg mindkét oldalon szopik,mint a torkosborz.Megérdemli!!!!
Senye Péter
2012. november 01. 21:25
Hát igen. A köpönyegváltás csak a nagyobb tehetségeknek szokott sikerülni.
négyzetgyök
2012. november 01. 19:07
Ezek a genya jobboldaliak mind köpönyegforgatók!
birkakaka
2012. november 01. 18:40
Írhat ez a muki jobboldalról,írhat baloldalról hiszen ugyanazoknak ír!Minden rendszerváltó párt az MSZMP ből sarjadt!Egy új nemzedék,új generáció fogja megváltoztatni ennek az országnak a sorsát.És ezeknél nincs helye sem a Gyurcsánynak sem Bajnainak sem Viktornak sem Mesterházinak.És nincs helye azoknak sem akik ezek mögé a nevek mögé sorakoztak fel.Ezek még azok!Ellopták e nemzedék 22 értékes évét.Elloptak mindent amit keservesen elért ez az ország.Nyomor és irdatlan adósság amit ránk,gyermekeinkre és unokáinkra hagytak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!