A regisztrációtól csak úgy lehet megszabadulni, ha minél többen regisztráltatjuk magunkat!

2012. november 27. 08:15

Hiába a trükkök, a változást akaró erők összefogása révén 2014-ben le fogjuk váltani ezt a kormányt.

2012. november 27. 08:15
Együtt 2014
Facebook

„Hiába a trükkök, a változást akaró erők összefogása révén 2014-ben le fogjuk váltani ezt a kormányt.
Amennyiben az Országgyűlés kormánypárti többsége ma tényleg elfogadja az előzetes választási eljárásról szóló törvényt, a magyar demokrácia megint gyengébb lesz, mint a rendszerváltozás utáni két évtizedben volt. Bár elvi esélye még ezt követően is lesz annak, hogy e jogfosztás útjába áll a köztársaság elnöke vagy az Alkotmánybíróság, mégis fel kell készülnünk arra is, ha hatályba lép ez a jogszabály.
 
A regisztráció azt üzeni, hogy vannak olyan magyar polgárok, akikre nincs szükség a választási győzelemhez; akiknek az érdekeit nem kell figyelembe venni ahhoz, hogy valaki hatalomra juthasson. A regisztráció adminisztratív fekvőrendőr a szabad választásokhoz vezető úton: akadály, amelynek a szükségessége mellett nem szólnak érvek. Olyan eszköz, amely fájdalmasan sokakat tarthat vissza attól, hogy éljenek demokratikus alapjogukkal, a választójoggal.
 
Egyetértünk azokkal, akik attól tartanak: a regisztráció hatására a választásokon kevesebb honfitársunk dönt majd az ország és a nemzet sorsáról, mint korábban. Ez pedig egyetlen demokratának sem lehet érdeke; a regisztráció botrány! De minden változást akaró erőnek alapvető feladata, hogy elmondja a választóknak: a regisztráció elleni tiltakozás leghatékonyabb módja éppen az, ha minél többen regisztrálnak, és a választásokon minél nagyobb arányban zavarják el az Orbán-kormányt!
 
A regisztráció okozta politikai-jogi károk minimalizálása minden demokrata közös érdeke és felelőssége. Ezért az Együtt 2014 Választói Mozgalom nevében:
- Felszólítjuk a kormányt, hogy a regisztrációval kapcsolatos elvi és gyakorlati tudnivalókról indítson országos, minden választópolgárt elérni képes tájékoztató kampányt – az állami hirdetési kampányokra tervezett források döntő részét erre használják fel 2013 folyamán! Ha ál-konzultációk során volt több milliárd forintja a kormánynak különböző kampányokra, akkor e fontos alapjog ügyében is kell lennie!
- Felszólítjuk a magyar államot, hogy azon honfitársaink számára, akiknek a területileg illetékes jegyzőhöz való eljutás nehezen legyőzhető problémát jelent, biztosítsa az egyszeri, ingyenes utazás lehetőségét – különös tekintettel a körjegyzőségek által összefogott településekre!
- Felszólítjuk az illetékes települési önkormányzatokat, hogy meghosszabbított és/vagy rugalmas hivatali nyitva tartással és megnövelt kapacitással segítse, hogy egyetlen választópolgár se maradjon le a regisztrációról adminisztratív okok miatt!
- Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy jogszabályban rögzítse a regisztrációs folyamat időszaki, hivatalos tájékoztatási eljárásának szabályait! Az aktív választói regisztráció elérése közös érdek, és ezt kiemelkedő mértékben szolgálhatja, ha egyéni választókerületi, települési és szavazóköri alapon nyilvánosan és ingyenesen hozzáférhetővé válnak a regisztrációs folyamat százalékos előrehaladásának statisztikai adatai.
- Kérjük a munkaadókat – legyen szó állami vagy magáncégről –, hogy munkavállalóik számára tegyék lehetővé a munkaidőben történő feliratkozást a regisztrációs időszakban, egyszeri alkalommal!
- Kérjük a demokratikus elkötelezettségű, változást akaró pártokat és civil szervezeteket, hogy ne buzdítsák szimpatizánsaikat a regisztráció megtagadására, az aktív szavazási jogról való lemondásra!
 
Azt üzenjük Magyarország kormányának, hogy hiába talál ki a szabad választások befolyásolására új és újabb adminisztratív trükköket, a változást akaró erők összefogása révén 2014-ben le fogjuk váltani ezt – a nemzeti érdeket rosszul képviselő – kormányt!
Egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peonza1
2012. november 27. 10:09
A lófaszt fogtok ti győzni!Csak szeretnétek.Bajnaival,Gyurcsánnyal,Kuncével,Drogos emberrel,Bohóccal?Na ne már!
Nagytestver
2012. november 27. 10:07
Nem azert adtak ezek allampolgarsagot nekunk, mert annyira szeretnek, hanem a leveles szavazassal megtehetik az ujkori "kekcedulas" trukkot. Ellenorzest ezeknek minden teren es mszmp-s tarsaiknak is!
Nagytestver
2012. november 27. 10:02
Persze, hogy levaltjuk, de nem azert, hogy ti, sotet bolsevikok, visszajojjetek csalni, lopni es hazudni.
Bazooka454
2012. november 27. 09:50
Ki fogja ellenőrizni, hogy a jelölt indításnál a nem regisztrált választók valós személyek-e és hogyan? A nem regisztrált választók hány helyen támogathatják a jelölt indítást? Ki fogja ezt ellenőrizni és hogyan? Mit tud tenni a Választási bizottság, ha célzott telefonhívást kapnak azok a volt fidesz szavazók akik még nem regisztráltak? Ki fogja azt ellenőrizni, hogy ez nem egy „Kubatov Lista” alapján történik? A regisztrált választók hol szavazhatnak, ha éppen a választás napján nem tartózkodnak a lakhelyükön? Gondolom, hogy le kell majd adni előzetesen, hogy hol szeretné az illető a szavazatát leadni épp úgy, mint eddig. De akkor mi szükség az előzetes regisztrációra? Ha a nem regisztráltak esetében ezt a lakcímkártyával , személyi kártyával vetik össze, akkor mi szükség a regisztrációra? A határon kívüli szavazatok esetében , hogyan fogják ellenőrizni, hogy a szavazó valós személy -e , esetleg időközben nem hunyt el. Lekérik a Román , Ukrán, Szlovákiai hatóságoktól? A jogegyenlőség elvén, miért regisztrálhat szavazhat egy külhoni magyar levélben , nekem meg kétszer kell elmennem a hivatalba. Jó magyar szokáshoz híven a magyar emberek 50 % az utolsó pillanatra hagyja a regisztrálást. Hogyan fogja lekezelni a hivatal a szavazást megelőző harmadik héten, a 1,5-2 millió regisztrálni akarót? Mennyi plusz pénzbe fog kerülni ennek az embertömegnek a kétszeri kezelése? Ki fogja ellenőrizni, hogy ténylegesen be is regisztráltak? Minden párt küld egy delegáltat a regisztrációs ívek mellé? Az ügyfélkapuhoz szintén személyesen kell regisztrálni, ergo itt is sorban állás lesz. A REGISZTRÁCIÓ EBBEN A FORMÁJÁBAN NEM CSÖKKENTI A VISSZAÉLÉSEKET,ÉPPEN ELLENKEZŐLEG, NÖVELI A HATALOM ÁLTALI VISSZAÉLÉS LEHETŐSÉGÉT. Adjátok vissza a szabad választási jogainkat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!