Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

A magyar szuverenitás esete Európával

2012. november 25. 11:20

Az Unióról zajló, a racionalitás szintjét még csak nem is súroló lózungáradat pedig végtelenül káros.

2012. november 25. 11:20
addicted to politics
addicted to politics

„A propaganda, amely szerint az ország szuverenitását az EU-tól meg kell védeni, ugyanilyen tragikus, ezen túlmenően átlátszó is. Ideje volna szembe nézni a ténnyel, hogy Magyarország szuverenitása egy részéről lemondott, átengedte, mégpedig az EU intézményeinek. »Kőbe vésett« Alaptörvényünk E cikkének (2)-(3) bekezdésében is benne vagyon. Itt jegyzem meg, ugyanígy járt el az Unió másik 26 tagállama is.

Persze, ezt O. V. is jól tudja. Hogyne tudná? 1990. óta, vagyis amióta hazánk Uniós csatlakozása napirenden van, parlamenti képviselő volt, 1994 és '98 között az Országgyűlés Európai Integrációs Ügyek Állandó Bizottságának elnöke, 1998 - 2002. között, vagyis közvetlenül a csatlakozást megelőző években miniszterelnök. Kormányzása idején, 1998. április 26-án kezdődtek meg a csatlakozási tárgyalások Martonyi János és Juhász Endre főtárgyalók vezetésével, s azok a 2002. decemberi koppenhágai csúcstalálkozón zárultak le. Vagyis, nem lehetnek kétségeink afelől, hogy Orbán Viktor mindent tud az Uniós tagsággal járó kötelezettségekről.

Ebből adódik a következtetés: a zembereknek eladott szuverenitásféltő propaganda nem több hazug maszlagnál. Célja csupán annyi, hogy a népszerűtlen és irracionális intézkedésekért (mostanában másmilyen nincs is) a felelősséget rákenjék Brüsszelre. Nem az Orbán-kormány találta fel a trükköt, de ők fejlesztették tökélyre. Az Unióról zajló, a racionalitás szintjét még csak nem is súroló lózungáradat pedig végtelenül káros, mégpedig a nép önkormányzatiságaként felfogott szuverenitáseszme szempontjából. Ugyanis amiről keveset tudunk, amiről torz információkkal rendelkezünk, azokban a kérdésekben nem tudunk racionálisan mérlegelni, dönteni. Az EU témaköre tipikusan ilyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2012. november 25. 18:57
A képlet egyszerű: "liberáliskáink" minden törekvése, hogy Magyarország maradék szuverenitása is feloldódjon az EU-s nagy semmiben. Hogy miért szeretnék ezt? Hát azért, mert a hazátlanok igy végleges hazára találnának egy történelem nélkülivé változtatott Magyarországban. Ez a céljuk, ezt kell megakadályozni. Meg is fogjuk akadályozi.
3M..
2012. november 25. 13:13
Két éven belül el kell komolyan gondolkodnunk az únióbóli kilépésünkről! 2014-re el kell húznunk ebből a dűledező faviskóból. Mindent leépítettek, eladattak, kivágattak. Cserébe befoltoztak pár közutat, de azt is csak szakaszosan mert az már komplett útfelújításnak számit. Szerencsére más közösség számít a jelenlétünkre, a Putyin féle elszólásra gondolok. Ők nem akarják természeti kincseinket, életünket. Így legalább kívülről nézhetjük ahogy rájuk omlik az egész kóceráj! Szebb Jövőt!
cutcopy
2012. november 25. 12:58
"Soha nem fog lemondani a fidesz az Unió nyújtotta előnyökről, sem a fejlesztési támogatásról" Hogy neked milyen problémáid vannak, szerintem meg ez a normális..
sky.net
2012. november 25. 12:56
a benes i dekrétumok is lózung mi ? a cukorkvóta is lózung , ja persze mindig találsz egy szemét hazaárulót aki bármiről lemond az eu javára a közösség nevében amit soha nem is képviselt csak meg kell vásárolni ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!