Sarkosan fogalmazva

2012. október 02. 19:30

Az ember azt hitte volna, hogy a baloldal kigyógyult a turulfóbiából.

2012. október 02. 19:30
Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

„Az ember azt hitte volna, hogy a baloldal kigyógyult a turulfóbiából. A legtöbb állam címerállata valamilyen ragadozó madár, többnyire sas (akár kétfejű is), az erő és a szabadság jelképe. A másság jegyében lehetett volna nyulat, teknősbékát vagy disznót is választani, de a népek már csak ilyen elmaradottak voltak.

Most, hogy Ópusztaszeren turulszobrot avattak, ráadásul maga a miniszterelnök mondott beszédet, ismét beindult a gyűlöletgyár. A Népszabadság szerkesztőségi cikkben tiltakozott, Orbán Viktornak címezve az üzenetet, van itt bőven szélsőjobb, hamis nemzetromantika, újpogányság, ősmagyar világ, mondabéli vérszerződés, és a jóslat, miszerint aki a turul nevében szállt eddig harcba, mindig veszített, így hát »Ön is veszíteni fog«. Azt nem írták meg, mégis milyen ősmagyar jelképet kellett volna Ópusztaszeren felmutatni, talán vörös csillagot, sarlót és kalapácsot, netán turul helyett keselyűt, de mindegy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2016. február 13. 19:19
mennyivel jobban stimmel és bejön, a magyart gyűlölő szocialistáknak a szovjet tank, az AVH-s gyílkos, az azonosító nélküli vadászpuskás rendőr a gyeres családokat gumilövedékkel, könnygázzal lövő "munkás"...
birkakaka
2016. február 13. 19:19
De már 20 éve kezdhettük volna felépíteni nemzeti öntudatunkat,identitásunkat.E helyett állandóan azt támadják,megosztják a nemzetet.
lelánczi
2016. február 13. 19:15
Ja, és ezekután egy rossz szót se halljak a dák-óromán eredetmítoszról, mely szerint a románok sokkal ősibb nép, mint a magyarok... Minden népnek törvényes joga, hogy hülye legyen.
zsoszta
2016. február 13. 19:15
" Ópusztaszeren turulszobrot avattak" Az idesapád rongybatekert hódkóros faszát, az a szobor egy kopasznyakú dögkeselyű szobra, te idegenszívű barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!