Vérszagra gyűl az éji vad

2012. október 29. 08:34

A Bajnai-féle összefogás nem is támaszkodhat másra, csak erre a sebes hiénafalkára.

2012. október 29. 08:34
Ratius
Boldogok a sajtkészítők

„Megmozdult az egész baloldali-liberális tábor. Az Együtt 2014 facebook oldalára csak úgy ömlenek a lájkok. Mindenki regisztrál. Mindenki, akinek elege van Orbánból…
Vagyis, hát… No, nézd csak… Hiszen… Olyan ismerős itt minden arc… De honnan is?
Óh, már emlékszem!
Tőle kaptam valaha régen a Beszélőt. Amikor még szamizdatként jelent meg…
Vele még a Szabad Kezdeményezések Hálózatában találkoztunk…
Ő meg Fodorral együtt lépett ki a Fideszből és csatlakozott az SZDSZ-hez…
Jé, az államtitkár úr! A Gyurcsány-kormány egyik szürke mellékalakja…
Igen. Itt vannak mind. Mind, akiknek elege van abból, hogy nem kanalazhat a nemzeti húsosfazékból. Mind, aki szeretne visszakapaszkodni a hatalom polcaira. Mind, aki reméli, hogy az ellenzéki összefogás új jelmezében majd elrágcsálhatja azt az ízes gesztenyét, amit a bárgyú és gyanútlan millások kikaparnak neki a tűzből.
Itt vannak mind.
Pedig lehetnének itt mások is. Elvileg lehetnének. Sokan szeretnének egy igazi civil összefogást látni. Sokan szeretnék, hinni, hogy lehet más a közélet, a politika, a demokrácia. De ők most még bizonytalanok. Ők a bizonytalanok.
És így a Bajnai-féle összefogás nem is támaszkodhat másra, csak erre a sebes hiénafalkára. Tudják ők jól, hol a helyük. S tisztában vannak a lehetőségeikkel is.
Bajnai Gordon kiállása, fellépése, hívószavai, mind-mind őket szólította. És ők meghallották az új vezér szózatát, s most itt tolonganak. Ők az elsőként érkezettek. Ők adják majd ennek a tábornak a gerincét. Ők lesznek a meghatározó szereplők. Nem mind az élen, sokan a háttérben. De ők lesznek a szervezők, az irodisták, a titkárok, aktivisták, ők lesznek a káderek. Ők, mert más nem lehet. Mert ők már itt vannak. És nem mennek el, mert el sem zavarhatók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog
2012. október 29. 16:15
Ki a faszom ez a blogger? Ő miért nem regizik és kommentel ott! Csak kukkol? Öreg komcsi lehet a faterja! Röviden, valami faszarc! Tévednék? Hm!
Netuddgi
2012. október 29. 14:10
2014-ben, hacsak a Fidesz nem csinál valami égbekiáltó hülyeséget, EGYÜTT fognak pofára esni. És akkor végre lesz normális magyar baloldal.
laci0011
2012. október 29. 13:57
Szépen mutat Európa közepén ez a szellemi feketelyuk ...Ellenzékben teljesen zokni lett agyilag a fityusz,kormányzás helyet 8 évig akarnak nyócévezni!
füst
2012. október 29. 12:49
Bajnai az aktuális demokratikus charta. Az eladható csomagolás. Kormányozni nem ő fog, nem is tud majd egy heterogén, a szélső baloldaltól a liberálisokig terjedő támogatottsággal. De nem is ez a dolga. Neki csak az a feladata, hogy leváltsa Orbánt. Kormányozni a szocik fognak. Azt pedig ismerjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!