Szélrózsa 2012 – Ahogy belülről látszott...

2012. október 04. 18:41

Számomra nagyon sokat jelentett a kérdőívek értékelésénél, hogy a közösség és a lelki feltöltődés kapta a legtöbb szavazatot, és hogy a koncertek után az áhítatok következtek. Interjú.

2012. október 04. 18:41
Mesterházy Balázs
Evangélikus.hu

– Születtek-e új, a következő találkozókra vonatkozó ötletek, amit az legközelebb mindenképp másképp csináltok?

Alapelveket határoztunk meg főleg, és aztán ezt majd úgyis a következő találkozót lebonyolító csapat fogja alkalmazni vagy éppen módosítani. A háttérmunkát bontanánk mindenképpen több területre, hogy ne egyes emberek terhelődjenek nagyon, valamint az előbb említett regisztrációt, étkezést szeretnénk jóval felhasználóbarátabbá tenni. Ismét felvetődött a kiscsoportos beszélgetések igénye, és az, hogy ne legyen ennyire sok program. Ez utóbbinál a választhatóság mindig alapkoncepció volt, bár tényleg könnyű átesni a ló másik oldalára. Ugyanakkor meg 1500 hetijegyesnél muszáj arra gondolni, hogy 8-10 program párhuzamosan nem számíthat soknak, és ne feledjük el, hogy ez nem egy konferencia, nem egy kötött programú tábor, hanem egy fesztiválszerű találkozó. Ad abszurdum az is lehet, hogy valaki éppen egy programra se megy el egy nap, mert annyi rég nem látott ismerőssel találkozik.

– Mi az, ami a Szélrózsa találkozó alapüzenetéhez tartozik, így mindenképp újra meg kell hogy maradjon a jövőben is?

– Számomra nagyon sokat jelentett a kérdőívek értékelésénél, hogy a közösség és a lelki feltöltődés kapta a legtöbb szavazatot, és hogy a koncertek után az áhítatok következtek. Örülök, ha a találkozó valóban a szó legnemesebb értelmében találkozó – igazi egyházi alkalom, és annak meg külön örülök, hogy nemcsak a szórakozásról, vidámságról szól, hanem valódi istenélményben is részünk lehet. Az Örömmel merítek a szabadulás vizéből! mottó így határozta meg idén az egész találkozó lelkiségét, hátterét, és azt remélem, hogy a 2014-es találkozóra is sikerül majd olyan témát találni, amely legalább ennyire biztosítja majd azt, ami megkülönbözteti a Szélrózsát más ifjúsági fesztiváloktól. Remélem, hogy most már egyre többek számára egyértelmű, hogy a Szélrózsa egy olyan Krisztus-központú lelki alkalom, amely az egyházhoz és annak holdudvarához tartozó 15-30 éveseket szólítja meg fesztiválszerű programkínálattal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!