Bajnai a szeren

2012. október 30. 07:24

Bajnainak egy önbizalmát vesztő, depresszióba süppedő népet kell kormányoznia. És persze Orbán tébolyult grasszálását kell megállítania. Potomság.

2012. október 30. 07:24
Buják Attila
Amerikai Népszava

„A nyugis kis Bajnai – mert végül is róla, az ő belépéséről lenne szó – nem próféta. Civilben leginkább adóhivatali tisztviselőnek, diszpécsernek néznénk. Nem próféta, mégis úgy vártuk, mint a messiást. A modern messiásokat – plebejus felfogásom szerint – a nép nevezi ki. És a küldetés enyhén szólva messianisztikus. A két lábon járó csődöt kell 2014-ben átvennie. Egy országot, amely az utóbbi ötven év legmélyebb válságpontján vergődik. Egy tört gerincű, kerekes székes demokráciát kell eltologatnia. Egy önbizalmát vesztő, depresszióba süppedő népet kell kormányoznia. És persze Orbán tébolyult grasszálását kell megállítania. Potomság.

Alkalmas-e Bajnai erre? És alkalmasak vagyunk-e mi – mire is? – a megmaradásra, a létezésre? Mert ennél kisebb tétje a politikának Magyarországon általában nem szokott lenni. De mi a létezés, a fennmaradás, a demokratikus reparáció ügye ahhoz képest, hogy egymás szagát sem állja az MSZP és az LMP? Lehet-e fontosabb ügy a mai Magyarországon annál, hogy milyen meredeken ível Mesterházy Attilánk karrierje? Szóval akadnak megoldandó gondok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bohocugyi allamtitkar
2012. október 30. 11:42
a fidiotak inkabb bevasarolnak a kinaikat a vietnamiakat es az iraniakat, minthogy a belfoldi magyarokkal akik nem fidiotak egyutt eljenek. szar mocskos banda vagytok!
Kandeláber
2012. október 30. 10:57
Elköpte magát a fazon, ti. hogy a jenkik már ekdöntötték, hogy ha cigánygyerekek is potyognak az égből, akkir is a libás lesz itt a führer. Az a pár millió választópolgár meg kit érdekel, ugye? Amúgy New York még egészben van?
Alarik
2012. október 30. 10:51
Szép volt Bujáki. Látom sikerült agyegyesítést végrehajtanod a Bartussal. És ismét a szokott tempó, a saját frusztrált nyüglődéseteket akarod mindenkire rátestálni. Úgy tűnik Bujáki, te már annyira szenvedsz, hogy az "Orbán-Fidesz takarodj" vágyálmod számodra már valóság lett, és Gordon már meg is nyerte a következő választást. Pedig csak annyi történt, hogy késik a nővérke a bogyóiddal. Elmebeteg.
kaktuszvirág
2012. október 30. 09:35
Eddig arról volt szó,hogy csak koordinálja a sokféle balfaszt. Most meg már kormányozni is fog? A meseházi rögtön tökön szúrja magát,hogy nem őt tekintik a kiválasztottnak.Mi lesz a "civil" szervezetek vezetőivel? Már egy államtitkári poszt sem jut nekik? A Kunce belügy a fletó sportminiszter lesz?A megyót is onnan puccsolta meg,az neki jó beosztás.A női kvótában a Vadai a Lamperth és a pogácsazabáló is benne lesz? Ezek mind feddhetetlen új arcok,ezek kellenek a Lúdmillának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!