Kivándorlás

2012. október 17. 08:51

A kérdés csupán az, hogy mi vagy ki marad itt.

2012. október 17. 08:51
Bertha Szilvia
Barikád

„A foglalkoztatottsági adatok legjobb esetben is csak stagnálnak, a versenyszférában azonban romlanak, a helyzettel – a területért felelős miniszter hurráoptimizmusa ellenére - immáron a kormányfő sem elégedett. Sajnos ez az elégedetlenség nem vezetett el addig, hogy a jövő évi költségvetésben a számokat úgy módosítsák, hogy a fentiekben felsorolt problémák legalább egy része orvoslásra találna.

Marad ugyanaz a maszatolás, amely az elmúlt 22 év gazdaságpolitikáját jellemezte. Egy cél volt, van és lesz, hogy a valóságban kockázat nélkül beáramló tőkét és rablókamatait, ha törik, ha szakad, de folyamatosan fizetni kell. Ebben soha nincs változás és igazából minden társadalmi jólétet szolgáló intézmény (oktatásügy, egészségügy stb.) állapota és az egész ország, a magyar lakosság ennek van alávetve.

Csapás, csapás után és amíg ez így van, ne csodálkozzunk azon, ha sokan már csak az kivándorlásban bíznak. A kérdés csupán, az, hogy mi vagy ki marad itt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2012. október 17. 16:32
Erre szavazott a nép, nem? Mármint az EU-ra. Hát akkor menjenek, de még mindig nem érzem, hogy ez baj. Tanuljanak nyelveket, gyűjtsenek tapasztalatot, hozzák haza a pénzt. Aki meg maradni akar, maradjon, nem kell.
négyzetgyök
2012. október 17. 15:00
József Attila: HAZÁM (részlet) S a gondra bátor, okos férfit, ki védte menthetlen honát, mint állatot terelni értik, hogy válasszon bölcs honatyát. Cicáznak a szép csendőrtollak, mosolyognak és szavatolnak, megírják, ki lesz a követ, hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve magával kötve mint a kéve, sunyít vagy parancsot követ. 4 Sok urunk nem volt rest, se kába, birtokát óvni ellenünk s kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk. Szíve szorult, rezgett a lába, acsargó habon tovatűnt, emlékezően és okádva, mint aki borba fojt be bűnt.
kamasuka
2012. október 17. 11:19
Nem tudom ki marad itt, de a qurvák és cigányok visszajöttek Amerikából és Németországból. (The Voice)
kjkj945
2012. október 17. 11:03
""A kérdés csupán az, hogy mi vagy ki marad itt."" 40-es évek II. verzió!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!