Szégyenünk

2012. október 12. 16:44

Ezt mondom hónapok óta: az orbáni hatalom az erkölcstelenségébe bukik bele.

2012. október 12. 16:44
Andrassew Iván
Népszava

Megrázóan szomorú hír, hogy emberi jogi aggályok miatt visszautasította a Magyar PEN Club által első alkalommal odaítélt Janus Pannonius-díj nagydíját Lawrence Ferlinghetti amerikai költő.

»Mivel a díjat jelenleg részben a magyar kormány finanszírozza, és mivel a jobboldali rezsim politikája a tekintélyelvű irányítás felé, következésképpen a szabad véleménynyilvánítás és a polgári szabadságjogok korlátozása felé tolódik, nem tartom lehetségesnek, hogy (...) elfogadjam a díjat« – írta levelében a beat nemzedék kiemelkedő költője.

Baljós dolog, ha »egyfajta költői Nobel-díj«-nak megálmodott kitüntetést mindjárt az első kiválasztott visszautasítja, ráadásul azzal, hogy az adományozó állam méltatlan, vagyis ne tüntetgessen ki senkit addig, amíg nincs rá erkölcsi alapja.

Ezt mondom hónapok óta: az orbáni hatalom az erkölcstelenségébe bukik bele.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2012. október 13. 10:08
Andraszar Iván a szégyenünk.
kaktuszvirág
2012. október 13. 09:01
Ha ez így megy tovább,akkor a 200 képviselői helyre 400 párt és "civil"szervezet,független és önjelölt aspiráns lesz.Kész röhej amit a "baloldal"művel.Ilyenkor hol van a kritikus európai értelmiség?
kaktuszvirág
2012. október 13. 08:42
Ez a szarzsák Iván biztos elfogadta volna,mint a Népszava az állami hirdetést.A pénznek nincs szaga.Legfeljebb jó libsi módra egy kicsit utálkozott volna.
silenceCZ
2012. október 13. 07:57
Korrekt a cikk címe. Szégyenünk Andrassew Iván.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!