Turul

2012. október 01. 14:19

Orbán nemcsak saját táborát rántja magával a pusztulásba, hanem annak a reményét is, hogy lesz még valaha polgári, demokratikus Magyarország.

2012. október 01. 14:19
A szerk.
NOL

Miniszterelnök úr, önnel ellentétben mi nem csupán »jelekből« értünk, hanem a magyar történelemből is. S nemzeti históriánkból mi azt olvassuk ki, hogy aki ebben az országban az elmúlt ezer esztendőben a turulmadár, vagyis a meghamisított és kisajátított múlt nevében szállt harcba, az mindig alulmaradt.

Ön is veszíteni fog.

Ami azért nem szerez nekünk feltétlenül örömöt, mert félő, hogy ön nemcsak a saját táborát rántja magával a pusztulásba, hanem annak a reményét is, hogy lesz még valaha polgári, demokratikus, erős és szabad Magyarország. Egy olyan Magyar Köztársaság, amelynek megteremtéséért annak idején liberális fiatalemberként ön oly erősen küzdött, és amelynek ma ön a legnagyobb ellensége.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2012. október 02. 01:02
NOL a kuksitokon rántsatok 22.000 milliárdot.
states
2012. október 02. 00:17
Ezek a szerencsétlen balnácik már megint a Turul ellen hirdetnének keresztesháborút, már ha a kereszt ellen is nem folytatnának állandó kereszteshadjáratot, és így tovább. Pedig Orbánnal ellentétben jobb lenne, ha ők vonnák le a tanulságát az eddigi buktáikból, amit a Turul ellen folytattak valóságosan is, és jelképesen is. Az egyik pártjuk, az SZDSZ már belebukott ebbe, és a félreértések elkerülésére a másik is 2010-ben, elvtársak.
Papuska
2012. október 01. 21:22
Nem értem igazán, hogy kinek mi baja van a Turullal. Azért, mert bizonyos ordas eszmék átmenetileg jelképnek használták, még nem lehet kitörölni a magyar jelképrendszerből. Ami Turul az magyar, ami nem, arról nem tudom mitől lenne magyar. A legenda szerint a Turul a magyarok ősapja, Ő termékenyíti meg Emesét. Eredetmonda nélkül nincs nemzet. Ez az önazonosság alapja. Ha ez nincs, nincs magyar nemzet, és akkor ki, miért és mitől magyar? Nem értem! Miért akar valaki magyar lenni, ha nem fogadja el az önazonosság jelképeit. Igy akármi is lehetne. Tartozhatna akárhova! Miért akar az ilyen magyar lenni? Azért, hogy belülről bomlasszon? Miért nem vallja az ilyen magát nemzetközinek, vagy európainak, miért vallja magyarnak? Tényleg nem értem!
Akitlosz
2012. október 01. 20:34
Mert a vörösök aztán mindig győztek eddig az elmúlt ezer esztendőben! :-) Hát éppen itt az ideje, hogy végre a magyar turul madár győzzön!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!