Ha baj van, lesz QE

2012. szeptember 03. 08:21

Érdemes végigolvasni Ben Bernanke Fed elnök Jackson Hole-ban elmondott beszédét, mert jól kiderül belőle, hogy miként gondolkodnak a világ vezető jegybankjának irányítói.

2012. szeptember 03. 08:21
Zsiday Viktor
Mfor

„Azt is jelezte az elnök, hogy a kevés tapasztalat miatt még mindig sok a bizonytalanság a nem-tradícionális eszközök működése körül, ezért tényleg csak akkor szabad használni, ha baj van: »As I have discussed today, it is also true that nontraditional policies are relatively more difficult to apply, at least given the present state of our knowledge. Estimates of the effects of nontraditional policies on economic activity and inflation are uncertain, and the use of nontraditional policies involves costs beyond those generally associated with more-standard policies. Consequently, the bar for the use of nontraditional policies is higher than for traditional policies«.

Summa summárum azt mondhatjuk, hogy újabb QE programok akkor lesznek csak az USA-ban, ha a gazdaság tovább lassul, nő a munkanélküliség. A piaci hatások ennek megfelelőek voltak: az arany emelkedett (megtámogatva tegnapi, jól időzített aranyostorozó cikkemmel), a részvények azonban nem annyira, mivel csak akkor számíthatnak monetáris segítségre, ha a profitkilátások romlanak, azaz ez nem egyértelműen pozitív hatás, viszont kijelenthetjük, hogy a Bernanke-put tovább él: ha beesik a gazdaság, és vele együtt a részvénypiac, akkor jön a (monetáris) támasz!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2012. szeptember 03. 12:38
A tudomány jelenlegi állása szerint akkor fog minőségileg ugrani a fejlesztés, ha teszem azt az engem kiszolgáló berendezés nem azt a parancsot hajtja végre, amit belekódoltam, vagy amit bebillentyűzök, hanem azt, ami megvalósítható abból, amit szeretnék. Vagy saját magát fejleszti, építi optimálisra egy készülék..talán így érthetőbb egy fejlesztési stádium mikéntje. :-)
kjkj945
2012. szeptember 03. 09:26
ungi bungi.
Senye Péter
2012. szeptember 03. 09:18
Mindenki tudja, hogy ez a válság nem olyan, mint az előzőek. Nem túltermelési válság van, hanem a műszaki fejlődés állt le. A XX. század első fele a gépiparé volt, a második az elektronikáé. Most mi van? Az okosabbnál okosabb telefonok piacra dobása csak lecsengés. A gazdasági jégkorszak nagyon is fenyegető közelségben van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!