A magyar Olajfa vége?

2012. szeptember 22. 12:50

A szoci táborból küldött fogjunkmárösszepatásorbánellen üzenetek őszinteségét és relevanciáját a nullához közelítőnek vehetjük.

2012. szeptember 22. 12:50
Timár Gábor
A KARD

„Nem mintha lett volna, de az elmúlt napok fejleményei eldönteni látszanak: nem lesz klasszikus értelemben vett össz-baloldali összefogás Orbán ellen. Az MSZP nyilvánosságra került stratégiai számvetése eleve a Fidesz-MSZP kétosztatú politika fenntartását jelölte meg célként, ez viszont a lehetséges partnerek többsége számára elfogadhatlan és vállalhatatlan. Nem mellékesen elég sok választó van úgy vele, hogy Orbánt nem, de azért a szocikat sem.

Eztán a Szolidaritás a bejáratottnak tekintett október 23-i délutáni ellenzéki tüntetés mellé
alternatív felvonulást hirdetett az Operához. Klasszikus rászervezés, nyilvánvaló elkülönülési szándékkal. A szocialisták és a DK mintha a Szoli felé hajlana ebben. Ez, ha tényleg így van, rendesen letisztázza a képet: van a Fidesz és támogatóik, van a Szolidaritás-MSZP-DK csoport, lényegében a klasszikus baloldal, és a harmadik csoport (nevezzük Millásoknak, talán az LMP-vel), akiknek egyik sem jön be. Akiknek konkrétan az ő váltógazdálkodásuk eredményeivel van bajuk.

A fenti két dolog után a szoci táborból küldött fogjunkmárösszepatásorbánellen üzenetek őszinteségét és relevanciáját a nullához közelítőnek vehetjük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2012. szeptember 23. 20:37
"Ez, ha tényleg így van, rendesen letisztázza a képet: van a Fidesz és támogatóik, van a Szolidaritás-MSZP-DK csoport, lényegében a klasszikus baloldal, és a harmadik csoport (nevezzük Millásoknak, talán az LMP-vel), akiknek egyik sem jön be." Tímár Úr! És hova álljanak a belgák?
bini
2012. szeptember 23. 15:36
A legnagyobb baj az ellenzéki szerveződéseknél, hogy mindegyik külön-külön egy rétegét képvíseli a társadalomnak és ráadásul inkább deviáns, anarchista, raszista csoportok támogatják. Ez eleve kizárja, hogy összeálljanak, mivel a támogatóik kibékithetettlen ellentét van egymás iránt. Igaz, hogy mindegyik hangoztattja, hogy fő programjuk és céljuk Orbán leváltása. És mi van ezek után....semmi, mivel nincs semmilyen vizióuk, hogy mit kezdenének a társadalommal és az országgal a belfőldi és nemzetközi viszonylatba. Elképzeléseiknek nincs közös nevezője s ezért nem hogy segitenének az ország helyzetén, hanem totál káoszba és anarhiába vezetné. A fő probléma az még, hogy a réteg és kispártok, vagy akár közép pártok szerveződések nem arra használják energiájukat, hogy értelmes a társadalom számára is érzékelhető programokkal állnak elő, hanem folytattják az mszp álltal bevezetett gyakorlaton, hogy mindegy hogy kormányon vagy ellenzékbe a fidesz támadásával aljasabbnál aljasabb modszerek bevetésével média háttszéllel, mert azt gondolják, hogy ennek következtében az Ő népszerüségük fog nőni. Sajnálatos, hogy az új parlamenti pártokat is megfertőzte ez a szellem. Tanulhattak volna 2010-ből, hogy ez hova vezetett. A szoclibek elvesztették egy jó ídőre a kormányzóképességüket, az ujak meg azt fogják tapasztalni, hogy a szoci technikával Ők meg el sem jutnak odáig, hogy a társadalom többsége egyáltalán potenciálisan kormányzóképes erőként nézzen rájuk. Le kéne állni arról, hogy a kormány valamit bejelent, vagy vitára bocsájt, vagy csak egy jövőnbeni intézkedést vázol fel, hogy minden észnélkül azzonnal támadják, kikiáltják antidemokratikusnak, diktaturát kiálltanak és rohangálnak a nemzetközi haveri körökhőz panasznapra, mert a társadalomnál is leesik a tantusz, hogy ezek a megmozdulások az ellenzék részéről az ország ellen, vagyis a társadalomban okoz nagyobb károkat, mint a kormányba. Azt fogják látni és érzékelni, hogy a kormány bármely ésszerü intézkedésének blokkolása őket is hátrányos helyzetbe hozza. Ezért ideje lenne váltani a tisztelt ellenzéknek és nem ábrándozni, hanem a realitásokat felmérni intelektuálisan és a gyakorlatban is.
kalasnyikov
2012. szeptember 23. 05:35
Sajnos ennek mindaddig nem lesz vége, amig itt Cipruson ilyen sürün fordulnak meg a magyar volt elit tagjai....van még lé az off-shore-okban rendesen.
nacionalista
2012. szeptember 22. 14:10
Mit erőlködnek ezek a piszkos cionista posztkomcsik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!