Házi áldás

2012. szeptember 22. 10:18

Az előzetes feliratkozás mint mumus, sok babgulyással megtömött gyomrot tart vissza az urnák előtti megjelenéstől, dologra serkentve ezzel a Magyar Szocialista Pártot.

2012. szeptember 22. 10:18
Seszták Ágnes
MNO

„Némileg odébb vagyunk még a választásoktól, de az átváltozóban lévő voksolási rendszer, az előzetes feliratkozás mint mumus, sok babgulyással megtömött gyomrot tart vissza az urnák előtti megjelenéstől, dologra serkentve ezzel a Magyar Szocialista Pártot.

Már meg is írták és ki is szivárogtatták titkos stratégiájukat, ami a Hit, remény, szeretet nevű házi áldás, bocsánat, tévedtem… Szóval, ami a Hit, remény, erő nevet viseli, és pragmatikus tanácsok gyűjteménye Orbán Viktor leváltásához. Ahhoz képest, hogy az MSZP még alig jutott túl a »több pénzt az emberek zsebébe« frappáns és hiperrealista forgatókönyvén, ez a stratégia is nagyjából a pénz körül forog, csak finomabban, kellő kisemberpártisággal és kellő multik elleni szkepszissel ízesítve. Megdúsítva mindezt Horn Gyula népének elképzelt vagy valós vágyaival, illetve könnyedén emészthető üzenetekkel. Igaz, már ő sem ment sokra a makrogazdasági mutatók dicsértével a televízióban, az emberek azt kérték számon, amit fizetésnapon a borítékban találtak, meg amit a borítékon kívül elvettek tőlük.

Ezért az MSZP most nem a nagy távlati célokat részesíti előnyben, hanem lemegy egészen virtuális kutyába: az energiaárak, a rezsiköltségek, a minimálbérek, az egészségmegőrzés. Egészen a sokszor kigúnyolt söralátétig, amire nem az adó, hanem a családi kereset növekedése, a minimálbér emelkedése kerülhet rá. Egy időre hasznosnak látszik felfüggeszteni a demokráciaféltést, az alkotmány, a jogállamiság különböző módozatú ostorozását, de járulékos – nem hajt közvetlen hasznot – tanácsként, ha lehet javasolni, a nagy tömegeket éppen úgy hidegen hagyja, rosszabb esetben idegesíti a nácizás és a fasisztázás is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2012. szeptember 23. 11:48
Tisztelt cikkíró azt tudom ön mire kapott megbízást és sajnálom érte. Nevetségessé tenni az ellenzék igazságát ez ma nagyon nehéz talán nem is goldolná mennyire. Elég ha beszél az ismerőseivel aki még mer nyilatkozni. Félelem uralkodik a munkahelyeken az hivatalokban.A jövedelmük egyáltalán nem fedezi a legszükségesebbeket sem. Ismerősök nagy része már elvesztette lakását, ingatlanát. A biztos munkahely már csak nosztalgia. Gyermekek tízezreinek csak álom az egyetemre való bejutás.Csak a tavalyi évben mintegy százezer többségében fiatal hagyta el az országot mert nem tud az ön által kiszolgált rendszerrel együttélni.Bűnösként nem juthat semmihez aki nem elég elkötelezett a rendszer fenntartóival szemben. Aki eddig nem szedte meg magát vessen magára. Ugye!Ez az ellenzék igazsága.
négyzetgyök
2012. szeptember 23. 11:41
Egy fiola afrodiziákumot Sesztáknak. Rég volt orgazmusa!
pierre bayle
2012. szeptember 22. 19:21
Újságíró, nyilván politikailag tájékozott ember és szándékosan úgy csinál, mintha nem értené, s mintha rendben volna a dolog. Nem lehetne úgy jobboldalinak lenni, hogy a legvisszataszítóbb dolgoknál azért szól, hogy itt álljunk meg?
tamas222
2012. szeptember 22. 19:01
Ági mama ez szösszenet szarabb volt az átlagnál is. Na mondjuk egy kis Mikszáth jót tenne neked(nektek). Hamar ráébrednék,hol van ennek komoly hagyománya. (ettől még lehet igazad)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!