Birodalmi terrorelhárítók vs. Luke Skywalker

2012. szeptember 13. 17:23

Olyan ügyről beszélünk, amit a bejelentéskor komolyan lehetett venni.

2012. szeptember 13. 17:23
Pintér Bence
Mandiner

Az LMP feloszlatná a TEK-et annak szerdai akciója után, az MSZP-nek és a Jobbiknak pedig sikerült kiadnia az esetről egy-egy viccesnek szánt közleményt. Mindeközben általában hatalmas buktának lett elkönyvelve az eset, érthetetlen módon beillesztve az elmúlt két év bohókás és kínos esetei közé. Pedig itt szó sincs bohókás vagy kínos esetről.

Nem Brad Pitt elkobzott fegyvereiről, nem az Ostenburg-Moravekhez címzett mókás levélről, nem a TEK-főnök Hajdunak a Szíriában elrabolt magyarok sajtótájékoztatóján tett, rendkívül gyanús közbeszólásáról van szó. Olyan ügyről beszélünk, amit a bejelentéskor komolyan lehetett venni. Lássuk be: nem mindennapi dolog fürdőköpenyben üldögélni egyetemi előadáson, majd a zsebből előpakolni egy fegyvernek (és nem vízipisztolynak) látszó tárgyat. Bőven lehet szó egy elmeháborodottról, aki a reggeli vécézés közben rájött, hogy ma ki kell irtania a világot. A minap mintha egy Jokernek öltözött gyerek csinált volna tömegmészárlást egy Batman-vetítés alatt Amerikában. Mi is első hallásra a különbség a két szituáció között?

A bejelentés pillanatában a TEK csak ennyit tudott. Ha az a bizonyos Luke Skywalkernek öltözött fiatalember egy valódi pisztolyt pakol ki az asztalra, akkor az LMP és az MSZP most azt kérné számon a TEK-en, hogy miért csak 6-8 perc alatt értek oda, miért nem három alatt. Mondaná mindenki, hogy ennyit érnek ezek, nekünk itt a West-Balkánon csak ilyen béna terrorelhárítók jutnak; papírmasé-kommandósok, nem többek.

Pedig ez alkalommal örüljünk annak, hogy ilyen gyorsan reagált a hatóság. Nem véletlenül azt írtam, hogy hatóság: nem érdekel, hogy a kiérkező kommandósok a TEK, a MEK, a KEK vagy akármi kötelékébe tartoznak. Legyenek ott 6-8 percen belül, tereljenek ki, akit csak tudnak az épületből, majd tegyék ártalmatlanná a játék- vagy akármilyen pisztollyal hadonászó, vagy fegyvert akárcsak asztalra kitevő gyanús elemet. Ezt kell csinálnia ebben az esetben egy jól működő szervnek, és a TEK nagyjából ezt is csinálta (bár az nem teljesen világos, miért kellett az előadásról már kijutott embereket visszaterelni a veszélyes terembe, vagy bilincsben elvinni az akkor már bizonyítottan ártatlan srácot).

Két ember van, akin esetleg lehet élcelődni: azon a két diákon, akik kimentek óráról és bejelentették az ügyet a rendőrségnek. Persze ha valódi pisztolynak nézték a fénykard mellé kipakolt fröccsöntött műanyagfegyvert, akkor őket is meg lehet érteni (bár sokat elárul az egyetemi ponthatárok és a valódi intelligencia közötti elhidegült kapcsolatról). Mellettük azonban az ifjú Luke és a TEK is csak a körülmények áldozatai, s utóbbit – ezen eset alapján – egyáltalán nem fair kifigurázni, pláne a feloszlatását követelni.

Ceterum censeo: Orbánnak ehhez semmi köze.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2012. szeptember 14. 08:46
Legutóbb egy kisköcsög Jokernek öltözött, és megölt vagy egy tucat embert, megtehette, mert nem vették komolyan.
Peter8811
2012. szeptember 14. 07:35
Martin Schulcz? Ilyen névvel csak igazmondók léteznek.
Honfi-fi
2012. szeptember 14. 05:15
bár sokat elárul az egyetemi ponthatárok és a valódi intelligencia közötti elhidegült kapcsolatról -------------------- nagyon frappáns mondat sajnos az egész történetnek ez az origója
disfear
2012. szeptember 14. 02:27
Sőt, a "viselkedésük" szerint kávzi még ők a terrorelháritó titkosszolgálat is (mintha adatgyűjtsét is végeznének), a magyar delta force, és a magyar swat. Ez igy nem tul nagy katyvasz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!