Köszönjük a Critical Mass-nek, hogy átformálta Budapestet

2012. szeptember 06. 08:49

A CM Budapesten elérte a célját, mindennapossá és magától értetődővé tette a bringázást.

2012. szeptember 06. 08:49
Nagy András
4K!

A CM Budapesten elérte a célját, mindennapossá és magától értetődővé tette a bringázást. Köszönjük Kükünek, Sinyának és mindenkinek, aki valaha részt vett a szervezésben! Mostantól még inkább igaz a Critical Mass egyik jelmondata: a Critical Mass a tiéd is, magadnak szervezed!

A szombathelyi Critical Mass mozgalom egyik elindítójaként látom, hogy Budapesten kívül továbbra is szükség van arra a megerősítésre, amit az évi kétszeri vonulás nyújt. A Critical Mass azonban nem csak a bringázásról szól: olyan példa az érdekérvényesítésre, amit az élet más területein is követni kell.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teres
2012. szeptember 10. 19:41
ha arra gondolsz, az országúti bringák, és a városi (paraszt-)bringák olcsók, könnyen fenntarthatóak, gyorsak, sokszor nagyon esztétikusak. grat a nagymamának!
teres
2012. szeptember 10. 19:39
A CM és a Kerékpárosklub is rendszeresen felhívja a biciklisek figyelmét, hogy a szabályokat betartva közlekedjenek, és elsősorban: hogy ne közlekedjenek a járdán. László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke; "...a járdán csendesen és vendégként viselkedjünk kerékpárral..." - és ezt nem a körúti járda, hanem a rakparti biciklis-gyalogos út kapcsán mondta. http://belvaros.blogspot.hu/2011/06/biciklisek-kontra-gyalogosok-budai.html
hartnesz
2012. szeptember 10. 17:37
Vannak nyugat-európai városok ahol jól megférnek a járdán a biciklisek és a gyalogosok. Az USAban gyalogosnak számít a kerékpáros a járdán. Észak-Németországban tisztelik azokat akik egyáltalán kerékpárra ülnek. M.o.-on a mindenki utálja a kerékpárost, ha a járdán megy az a baj ha az úttesten meg azért vinnyog a kedves polgár. Ez van Ez Magyarország!
Feyszáll
2012. szeptember 06. 21:14
Minden izmushoz értéktelen idióták csatlakoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!