Gyurcsány, az utolsó szamuráj

2012. szeptember 19. 14:52

Gyurcsány felvállalta magát, felmérte, hogy mit áldozhat be ura, a nép javára, és a szamuráj becsület szerint cselekedett, önmagát áldozta be.

2012. szeptember 19. 14:52
harunalrasid
Ellenszék blog

Véleményem szerint az utolsó szamuráj Magyarországon Gyurcsány Ferenc. Vegyük csak végig esetében a szamuráj becsületkódex pontjait.

Őszinteség: Őszöd rá a példa.

Igénytelenség: ez felemás, hiszen pénze van, de nem a miniszterelnöki fizetéséből gazdagodott meg.

Tisztelettudás: hát, a többi még megáll, de hallgatagnak éppen nem hallgatag.

Tiszteletadás: kétségtelen.

Udvarias viselkedés: még az ellenségeivel szemben is.

Együttérzés: kétségtelen.

Ellenség tisztelete: annál inkább, mert őt nem ellenfelek, hanem ellenségek támadják. És nem ő teremtette őket maga ellenében.

Bátorság: mély keresztényi erkölcsiségre (?) támaszkodó semjének, navracsicsok, hátulról bátor senkik ellenében igencsak megvan.

Mindettől függetlenül, felesleges fényezés nélkül: Gyurcsány felvállalta magát, felmérte, hogy mit áldozhat be ura, a nép javára, és a szamuráj becsület szerint cselekedett, önmagát áldozta be.

Ami azt illeti, még Napóleon is – pedig korántsem volt szamuráj erkölcsű – hűséget esküdött Franciaországnak. Hát Orbán? Miniszterelnöki esküje maga a hazugság. A szamuráj becsületről fogalma sincs, de hát, egy jogvégzett emberkétől miért is kellene olyasmit elvárni, mint őszinteség, együttérzés, ellenség tisztelete, alázat ura iránt?

Talán Orbán is szamuráj volt valamikor, de mára már csak egy szánalmas ronin.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2012. szeptember 20. 07:15
Zsótiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Peter8811
2012. szeptember 20. 07:14
A szamurájnak ferde szeme van, Gyurcsánynak meg a hajlama ferde.
HarbinV
2012. szeptember 19. 23:21
Én komolyan nem is értem, hogy valaki hallgat erre a krónikus hazudozó alaknak, aki ugye NEM bevallotta a széles nyilvánosságnak a több éves csalások halmazát, hanem a gengből valaki feldobta. Hogy "kiszivárgott" attól még nem "őszinte vallomás"! Hanem az ami, hazug többéves simli, sikkasztás stb. Szóval van aki még komolyan veszi?!Elképesztő!
ciseaux
2012. szeptember 19. 20:13
Gyurcsány mint utolsó szamuráj? Elolvasva ezt az ellen-sámli-blog-izét, igazat kell adjak azoknak, akik szerint az InterNet az a félanalfabéták és grafománok zártosztálya. Név nélkül - csak ötletelek, de lehet, hogy a Fleto Ifi-DK-s fia az író?- röhelyes és mégis fájdalmasan buta sorok után ez: "Ami azt illeti, még Napóleon is – pedig korántsem volt szamuráj erkölcsű – hűséget esküdött Franciaországnak." Már régen tudjuk, l. Galamus csoport, hogy ELTE-re járni, bölcsészettel foglalkozni nem garancia a kiegyensúlyozottságra és ép elmére, és a történelmet sem kell ismerni, át lehet azt is írni...Ha Gyurcsány valakire hasonlít, hát a kis korzikai törpére, aki zseniális opportunista ként nyomult előre, míg a végén császárrá koronázta saját magát, meg a szeretőjét, dinasztiát alapítva egyben. Aztán irány Európa...Franciaország aztán majd belehalt, azóta is elvesztettek minden általuk indított háborút, Franciaország soha többé nem lesz vezető hatalom. Na ja, valami előnye csak volt az egésznek. Csodálkozom, hogy Gyurcsányt nem Churchill-hez hasonlította az ellen-sámlis, ígért az is fűt-fát," Blood, Toil, Tears and Sweat"-et, pedig nevéhez fűződik a koncentrációs tábor kifejezés föltalálása, sőt, a mustárgáz (angol találmány) civiliek elleni bevetése is.Nagy ember vot az is, bár a végén a Britt Birodalom is ráment...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!