Milyen föderáció?

2012. szeptember 23. 10:40

Az uniós csatlakozás nem hozta el a várt eredményeket a kisebbségvédelem terén.

2012. szeptember 23. 10:40
Balog Levente
Krónika

„Az uniós csatlakozás nem hozta el a várt eredményeket a kisebbségvédelem terén. Igaz ugyan, hogy a közlekedés, és ezzel a magyar nemzetrészek közötti kapcsolattartás könnyebbé vált, de a jogfosztások továbbra sem szűnnek meg.

Márpedig nehéz szorosabb föderációt kérni olyan országok, nemzetek között, amelyek egyike-másika kollektív büntetéssel sújtja egy másik nemzethez tartozó polgárait. Ameddig a kisebbségi ügyek uniós szintű rendezésétől a saját kisebbségeik önrendelkezési törekvései miatt ódzkodó nyugat-európai EU-tagok az egyenlő jogok biztosításának hangoztatásán túl nem hajlandóak konkrét, számon kérhető és szankciókat is tartalmazó uniós szabályrendszert kidolgozását elfogadni, addig a szorosabb föderáció sem valósulhat meg teljes mértékben.

Hiszen a szőnyeg alá söpört konfliktusok tovább izzanak, és politikailag is gyengítik a gazdaságilag amúgy is sebezhető szövetséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parafin
2012. szeptember 24. 04:33
Könnyebb lett minden magyarlakta területen utazni, szavazni, házat és földet (vissza)venni, közlekedni, magyar könyvet venni és eladni... de emiatt ne legyünk hálásak az EU-nak?! A legjobb dolog, ami Trianon óta történt, de van, aki inkább feladná, hogy legyen oka tovább... panaszkodni?
bmucsai
2012. szeptember 23. 13:49
Épp ideje lenne az EU tagságunk ideiglenes felfüggesztésének. Semmi féle kedvező hatást nem látok az EU-val kapcsolatban. Csak hülyébbnél hülyébb szívatások vannak.
csenge
2012. szeptember 23. 12:03
Az Únió soha semmilyen eredményt nem fog e tekintetben hozni, a brüsszeli bürokraták nem nemzeti, hanem birodalmi identitással rendelkeznek, nem is érzik a dolog súlyát, számukra egy a fontos:senki se ugráljon, és ők nyugodtan felvehessék a pénzüket.A Bizottságban és kapcsolt részeiben egyébként is Európa selejtje gyűlt össze, akik tulajdonképpen csak saját magukat képviselik.
heep
2012. szeptember 23. 11:10
"Az uniós csatlakozás nem hozta el a várt eredményeket a kisebbségvédelem terén." Igaz. De mondjon valaki egyetlen területet amin hozta a várakozásoknak megfelelőt. Csak a szívás jutott az unióból a volt szoc. országoknak. De a görögök sem hiszem, hogy most igazán meleg szívvel gondolnak a csatlakozásuk dátumára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!