„Kint a dűlőkben egyre édesednek a szőlőfürtök. A Zéta nagyon édes, néhol ráncosodik is. A Sárgamuskotály is mind ehetőnek tűnik. A Padihegyen az erdő felőli sorokat a madarak már elkezdték eszegetni. Na, itt jól lehet látni hogy melyik fürt érettebb. Természetesen amiről a legtöbb szem már hiányzik. Bár ahogy elnéztem besegítenek a darazsak is. Nem is csoda ebben a szárazságban. Víz nincs, ezért ráfanyalodnak az édes szőlőszemek nedvére. Találtam már ugyan Furmintból és Hárslevelűből is szépen besárgult szemű fürtöket, de pár hét még biztos kell, hogy szüret jusson az eszünkbe a fürtöket megkóstolva.
Kedvem sem sok van még hogy szüreten gondolkodjam, mert még van olyan bortételünk amit palackozni kellene,minél hamarabb. Szabi furmintját szeretnénk mielőbb letölteni. De a legutóbbi családi kóstolón is találtunk egy olyan 2011-es édes bort, amit kóstolva mindenkinek egy srófra járt az agya. Gyümölcsös, őszi és kajszibarackos jegyek. Ezt így kellene megőrizni, tehát palackba vele. Most derítjük és szűrjük.”