Bakó Ambrussal a Kezdet-dűlő közepén lévő, takaros Sandahl-villa elegáns termében ülünk. Ambrus elsőre megnyerő modorú, céltudatos és kora ellenére már vagy hét évjárat kismilliónyi mikró-tételét tudja maga mögött. Igaz, nem borász ő, de molekuláris biológusként talán nem is lehetne jobb háttere a borkészítéshez. Ambrus szívesen megosztja velünk a Sandahl-borok készítésének minden mozzanatát, hamar kiderül, hogy itt sincs titok, csak pontosan, tudatosan és tisztán kell dolgozni. Elsőként a szőlőültetvényekre térünk ki. A művelés hagyományosnak mondható, igaz gyomirtót nem használnak, de más vegyszert is csak ésszerűen adagolnak. A talajt nem lazítják és nem is trágyázzák, eszük ágában sincs nagyobb hozamokat elérni.
A szegényes talaj és a nagyüzemtől örökölt alacsony tőkeszám miatt hektáronként alig két tonna gyümölcs az eredmény. További terméskorlátozásra – ilyen alacsony hozam mellett – nincs is szükség. Tervezik a sorközöket betelepíteni, így a jelenlegi 350 helyett akár 4.700 tőke is lehet majd hektáronként.”