A pesti alsó rakpart egyirányúsításáról

2012. augusztus 15. 09:46

Miattam éppen lehet a főváros szíve sétatér és biciklipálya, de akkor vigyék innen mindazt, ami Budapestet fővárossá tették!

2012. augusztus 15. 09:46
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Facebook

„Én a politikában azt tanultam meg, hogy a többség igénye, akarata a fontos. Budapest esetében azt vélem egyik többségi közakaratnak, hogy lehessen közlekedni. Nyilván a séta, meg a biciklizés is fontos, de még fontosabb, hogy a város működjön! Miattam éppen lehet a főváros szíve sétatér és biciklipálya, de akkor vigyék innen mindazt, ami Budapestet fővárossá tették!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. május 10. 13:05
Mi van Tibi a héten te vagy az ügyeletes?Ma kinek szurkoltok ott az új Lipótvárosban?
bembo
2012. szeptember 05. 07:37
Érdemes végigolvasni Szanyi válaszait, kitűnő példája a politikusi kommunikációnak. Meg lehet például figyelni: 1: A vitapartnert meggondolatlannak, szemellenzősnek, érzelmileg befolyásoltank, mámortól elvakultnak állítja be; ezzel szemben ő racionális, mérlegelő, optimalizáló, megalapozottan döntő, jövőbe tekintő. Magyarul: nem érvekkel vitatkozik, hanem a vitapartnert igyekszik kevésbé hitelesnek lefesteni. 2: Közben már csak azért sem tud megfontolt lenni, mert őneki mindenhez értenie kell, mindenben véleményt kell mondania, mert ő a politikus. Leleplezi magát, amint az adott témában sokkal tapasztaltabb szakembereknek felszínes sületlenségeket válaszol. Ez egyáltalán nem baj, mert akik nem értenek hozzá, vagy nem érintett a témában, azok még prímán rá fognak szavazni. És hát ők a többség. 3: Úgy állítja be, mintha a vitapartner csak egy részérdeket venne figyelembe, míg ő sok részérdek közötti, nagy fáradsággal kialakított kompromisszumot képviselne, így a vitapartner egy személy, vagy egy csoport képviseletében, míg ő a többség, vagy egyenesen mindenki képviselőjeként tűnhet fel. 4: Nem ad karakteres válaszokat, inkább minden kérdésben igyekszik elmaszatolni a dolgokat, felszínes közhelyekkel, vagy minden szempontból jól csengő, kétértelmű mondatokkal agyonnyomni a tényleges vitát. Ez szükségszerű következménye a választási rendszernek: mivel a választók sok kérdésben döntenek egyetlen ikszeléssel, a politikusnak legjobb ügyesen taktikázva elhallgatni a véleményét: most a bringás vagy az autós szavazókat akarom elveszíteni? Egyiket se! Dehát ezek vitatkoznak egymással, és nem értenek egyet! Legyünk inkább barátok, gyerekek, puszillak mindannyiótokat, csak egyet kérek, szavazzatok rám! Ezért gondolom azt, hogy ha egyszer politikussal elegyedhetnék könnyed csevejbe, nem lenne sok mondanivalónk egymásnak...
Hopsza Sári
2012. szeptember 05. 07:36
Bécsben a Ring is egyirányú... De ezt Duzur biztos jobban tudja ;-)
Amarkod
2012. szeptember 05. 07:34
Érdekes, hogy ez a többség akarata fontos duma, amíg kormányoztatok, nem igen jött át. Persze most, hogy voksokat kell szerezni.. Hm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!