Semmiképp sem vinném színre Csurka darabját

2012. augusztus 28. 08:36

Ha a főpolgármester a kinevezéskor tudott merész, bátor és egyszemélyes döntést hozni, akkor, ha ismét eljön az ideje, nyilván újra megteszi ezt. Interjú.

2012. augusztus 28. 08:36
Márta István
Népszava

- Az eseményen jelen volt az Új Színház jelenlegi vezetése: Dörner György igazgató és Pozsgai Zsolt főrendező. Szót váltott velük?

- Nem.

- Csurka A hatodik koporsó című antiszemitának tartott darabja tervezett bemutatója kapcsán újra címlapokra került az ön volt teátruma. Fischer Ádám karmester kezdeményezésére elindult egy tiktakozási hullám a bemutató ellen. Ön szerint mi lehet ennek az eredménye?

- Remélem lemondanak a tervezett bemutatóról, én semmiképp sem vinném színre. (...)

- Tervez találkozót a jövőben Tarlós István főpolgármesterrel, mondjuk Új Színház ügyben?

- Február elsején jár le a főpolgármester úr által hangoztatott, az Új Színház mostani vezetésével szembeni, türelmi idő. Négyszemközt korábban azt mondta nekem, akkor levonja a színház működésének konzekvenciáit. Én ebben segíteni fogok neki.

- Abban nem is bízik, hogy nem kell várni február 1-ig?


- Ha a főpolgármester a kinevezéskor tudott merész, bátor és egyszemélyes döntést hozni, akkor, ha ismét eljön az ideje, nyilván újra megteszi ezt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cili
2012. augusztus 28. 14:13
A hétvégén elmentem , hogy megveszem... Hát nem is kaptam, mármint , A hatodik koporsót... Hol lehet megvenni?
Etelközhy Tura Ogmánd
2012. augusztus 28. 13:54
Mártha István, OSZT ESZT MOSTAN KI KÉRDEZTE MAGÁTUL??! S hogy nem maga nyerte meg a pályázatot, EGYÉNI (anyagi)ÉRDEKBŐL és sérelemből köpködi a már halott Csurkát és az Új Színházat?! Ocsmány egy féreg maga, Mártika.
chicano
2012. augusztus 28. 12:58
Csurka számottevő darabjait a szocializmusban írta.Kegyenc volt és besúgó, de valóban jó drámaíró.Később már se besúgónak se srámaírónak se politikusnak nem volt számottevő, viszont tősgyökeres antiszemita lett.
HattoryHanzo
2012. augusztus 28. 12:57
Teljesen függetlenül Dörner újszínházas tevékenységétől, de Márta István se Tánc- és illemtan könyvvel kergették kiskorában az asztal körül. Ahonnan elküldtek, arról nem nyilatkozom, mert méltóságon aluli, mert nem az én dolgom, mert kínos, és mert bármit mondok, abba bele lehet kötni, mivel nem lehetek objektív. Ha valaki ezt ennyi idős korára se tanulta meg, akkor az már így marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!