Alakulunk, alakulunk?

2012. augusztus 07. 16:33

A legegyszerűbb és egyben legfontosabb kérdés az újonnan formálódó LMP-4K!-Szolidaritás-Milla pólus kapcsán az, hogy vajon hányan szavaznának egy ilyen tömörülésre.

2012. augusztus 07. 16:33
Golovics József
Leviathán

A globális pénzügyi-gazdasági rendszerrel szembeni kritikát én ma sokkal inkább a jobboldal sajátjának érzem. Lehet, hogy tévedek, de ma, amikor a Jobbik naponta kérdőjelez meg alaptéziseket, amikor Orbán Brüsszel válságáról beszél, s amikor az ellenzék folyamatosan az unortodoxia ellen hangolja a kiábrándult polgárokat, én nem vagyok biztos abban, hogy feltétlenül ez lenne a helyes út a Fidesz-ellenes tömegek megnyerésére. Ettől függetlenül persze lehet, hogy mégis: ezt majd az idő és rengeteg egyéb tényező eldönti 2014 tavaszáig.

Ezzel szemben azonban nagyon szerencsétlennek érzem a Szolidaritás céltételezését, akik a »dühös vidéki szavazókat« kívánják megnyerni maguknak. Azzal ugyan nincsen problémám, hogy a kezdeményezés a vidék felé is szeretné bővíteni az egyébként valószínűleg erősebb fővárosi támogatottsággal rendelkező bázisát, de hogy valaki pusztán az indulatokra alapozva akarjon magának szavazókat nyerni, azt nem tartom helyénvalónak. Persze, nem vagyok naiv, s tudom, hogy az elmúlt 22 év politikája másról sem szólt, mint a csalódottak protest szavazatainak begyűjtéséről, de egy olyan garnitúrától, akik pontosan ennek az időszaknak a módszereivel kívánnak szembehelyezkedni, talán másra számítanánk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2012. augusztus 07. 21:58
"vajon hányan szavaznának egy ilyen tömörülésre. " tömörülés.. Dunaújban 14-en pár hete. Flashmob - 100 fő, a firkászokkal együtt. Okt. 23. ünnepség, 30 fő, TV stábbal. A Zöld Pardon mozgolódás több embert mozgat meg, pedig azis zöld gondolat..
lavor
2012. augusztus 07. 17:48
Sztem ezzel a szerveződéssel semmivel sincsenek előrébb. A millások, négykások, szolidaritásosok egy bizonyos része eddig is LMP-s volt, a másik része meg maszopos, és csak egy nagyon kicsi hányada politikai analfabéta (aki ilyenek közé keveredik más nem lehet). Ne legyenek illúzióink, hogy itt egymástól teljesen különálló szerveződések borultak most össze. A balos kezdeményezések nagyjából fedik egymást.
antioxi
2012. augusztus 07. 17:41
"...kérdés az ... hányan szavaznának egy ilyen tömörülésre...?" Rövid válasz: kevesen Hosszú válasz: baromi kevesen
Antigoné
2012. augusztus 07. 17:32
Úgy van az LMP, mint a cinege, amikor cipőt kívánt: kapkod fűhöz-fához, szalad a vargához,csak, hogy partnert találjon a Fidesz-és MSZP-ellenes(!) koalícióhoz. Úgy is jár majd,mint a versbeli madárka: Nem lesz cipőcskéje télire szegénynek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!