Nem nyomhatjuk el a szőlőaromákat

2012. augusztus 02. 10:59

Az egysíkúsággal szemben a kifinomultságot helyezzük előtérbe, ezért használunk az új hordók mellett a korábbiaknál nagyobb és idősebb hordókat is.

2012. augusztus 02. 10:59
Gere Andrea
Vinoport

„Igyekszünk minél több bort kóstolni a világ távoli részeiről, ezáltal nyomon tudjuk követni a borvilágban lezajló változásokat. Ez persze nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden trendet követünk, de a fogyasztói ízlés alakulásával illik tisztában lennünk. Peter Sisseckhez hasonlóan mi is a tudatosabb szőlőművelésben és az egyre idősebb tőkeállományban látjuk a minőség emelésének lehetőségét.

A szőlőtőkék kora nagy jelentőséggel bír, hiszen az egyre kiterjedtebb gyökérrendszer teszi lehetővé, hogy a növény a talajból minél komplexebb módon táplálkozzon. Az új és különösen a kisméretű hordók túlzott használata kétségtelenül alkalmas arra, hogy elnyomja a természetből, a szőlőből származó illatokat és ízeket a borban.

Ezért döntöttünk a változás mellett arra törekedve, hogy a hordós érlelés fokozza vörösboraink komplexitását, de ne nyomja el a szőlőaromákat. Az egysíkúsággal szemben a kifinomultságot helyezzük előtérbe, ezért használunk az új hordók mellett a korábbiaknál nagyobb és idősebb hordókat is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!