A Fideszben úgy gondolják…

2012. augusztus 24. 07:29

Orbán Viktor bármi áron meg akarja nyerni a következő választásokat.

2012. augusztus 24. 07:29
Friss Róbert
NOL

„Nem gyötörtek bennünket kétségek, hogy mi lesz a vége, hiszen egy hónapja a kormányfő már bejelentette: szeptemberi ülés­szakán dönthet az Országgyűlés arról, hogy a 2014-es választásokra bevezetik a kötelező előzetes feliratkozást. És ha ő azt mondja, hogy valamiről dönthet a kétharmad, úgy arról dönt is: a választójogi törvény átírása után e sajátos politikai éberségi cenzussal korlátozzák majd az általános választójogot, megfosztva a polgárt attól a jogától, hogy akár az utolsó pillanatban döntse el, elmegy-e, hogy leadja szavazatát. Már a télen tudnia kell. Meg lehet magyarázni ezt, de észérvvel indokolni, azt nem lehet.

Szerdán az is világossá vált, ideje végleg lemondanunk arról, hogy van még olyan morzsányi morális vagy etikai megfontolás, ami visszafogná a hatalmat. Nincs ilyen, Orbán Viktor bármi áron meg akarja nyerni a következő választásokat, a Fidesz vezérkara pedig kivétel nélkül – finoman fogalmazva: cinikusan, durvábban megmondva: arrogáns, hatalmi pofátlansággal – fölsorakozik mögéje.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2012. augusztus 26. 08:14
Elképzelhetetlennek tartom, hogy amikor valaki felvette/megkapta a magyar állampolgárságot, azt ne vették volna nyilvántartásba! Tehát az érvelés hamis. Másik fele: a külföldön élő, dolgozó állampolgárok részvétele a szavazásban eddig is biztosított volt. Max. a technikai körülményeket kell a megnövekedett létszámhoz igazítani. Akárhogy csűritek, csavarjátok, a dolgo egyértelmű: a "feliratkozás" csak és kizárólag azt a célt szolgálja, hogy az amúgy is elbizonytalanodott szavazókat, akikre a Fidesz már kevésbé számíthat, távol tartsa a megnehezített feltételekkel. Vagyis a tervezett intézkedés nem az állampolgárok, a demokrácia célját szolgálja, hanem egetlen párt hatalomtechnikai trükkje. (Őszintén remélem, hogy visszájára sül el, már csak a pofátlan hazudozás miatt is!)
oskar
2012. augusztus 24. 13:20
Hülyeségnek tartom az egészet. Ha határideje van az előzetes regisztrációnak akkor kevesebb lesz a részvétel. De milyen hülle sok lemző, hogy ez majd a Fidesz javára fog dönteni. Szerintem éppen ellenkezőleg. Ha nem jó a kormányzás akkor az ellenzé mindig aktívabb!!!!!!!!!!!! Ez tény!!!!!!
Kvasztics Fedor
2012. augusztus 24. 12:36
Valahol nagyon keresztbe tesz a regisztrációs törvény a szocik választásokkal kapcsolatos terveinek, ügyeskedéseinek, sunyiságainak, ha ennyire ellenzik. Mert az egyértelmű, főleg a 2006-ban és utána történtek tükrében, hogy ők nem a demokráciát féltik.
szigno57
2012. augusztus 24. 11:41
Te s@ggig érő homlok, - azt ki tiltja meg, hogy regisztráltasd magad, oszt az utolsó pillanatban a fülke magányában áthúzod a lapot, ha úri kedved úgy tartja? Szerencsétlen p@cs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!