Az olimpia vadhajtásai

2012. augusztus 01. 18:09

Miért egy sportújságnak adja a miniszterelnök az utóbbi idők leghosszabb interjúját?

2012. augusztus 01. 18:09
Farkas Gábor
Publius blog

„Annak ellenére, hogy az olyannyira szeretett Kemény-legények (sic!) hazai bajnoki mérkőzéseit csak pár száz ember nézi meg Magyarországon, mégis több százmillió, közvetve pedig több milliárd forintot juttat az állam a vízilabda sportág számára. Mindezt csak azért, mert ott vannak az olimpián, és jól esik szurkolni nekik, büszkének lenni rájuk, miközben nem hogy a világon, hanem még a sportág fellegvárában sem érdekel jóformán senkit az, amit csinálnak. Hogy ez működhet másképp, arra jó példa az Egyesült Államok, ahol annak ellenére, hogy a női vízilabda válogatott tagjai nem kapnak egy fillért sem és teljesen amatőr módon űzik a sportágat, folyamatos sikereket érnek el, és a mostani olimpia esélyeseinek is számítanak. Mi nem ezt az utat választjuk, inkább közpénzekkel töltjük fel a büszkeségünket, úgy látszik megér több milliárd forintot az a pár olimpiai medál.

Az emberek nemzeti büszkeség iránti vágyát persze politikusaink és a holdudvaruk is felismerte, nem véletlen az egy-egy érmet követően a Facebook-ot elöntő poszt-áradat, ahol a különböző pártok, blogok és politikusok egymást túllicitálva próbálnak minél hamarabb és harsányabban gratulálni az aktuális hősnek. Ami pedig még rosszabb, hogy úgy tűnik, a jelenlegi kormányunk is az élsport támogatásában látja az ország problémáinak megoldását, a nemzeti öntudat kiépítését és ápolását, hiszen különben miért költenének tízmilliárdokat futball-stadionokra, miért támogatnák a közönség számára érdektelen sportokat és sportolókat vagy miért egy sportújságnak adná a miniszterelnök az utóbbi idők leghosszabb interjúját? Egyáltalán, miért szól bele az versenysport működésébe az állam és miért költ rá ennyi pénzt, amikor mindez működhetne piaci alapokon is, és ezekkel az összegekkel lehetne a tömegsportokat támogatni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2012. augusztus 02. 06:22
"miért egy sportújságnak adná a miniszterelnök az utóbbi idők leghosszabb interjúját?" hülye, mert ahhoz ért. kinek adjon interjút, egy közgazdásznak? vagy egy alkotmányjogásznak?
Lorpo
2012. augusztus 01. 23:11
Miért csak ilyenkor jut eszébe ilyeneknek a szent piac? Egyébként van még pár példa ami az államokban piaci alapon működik, idehaza pedig nem. Nem hiszem hogy pont a sport lenne az a terület ahol elkéne kezdeni nyavajogni. Pláne az olimpia idején. Elég gusztustalan. Végre van pár siker aminek ez az elbaszott ország örülhet, pártállástól függetlenül. Miért kell elkezdeni szarháziskodni? Vagy tán pont ezért?
parafin
2012. augusztus 01. 23:01
Nincs rá pozitív magyarázat.
slomovicz
2012. augusztus 01. 22:39
"Miért egy sportújságnak adja a miniszterelnök az utóbbi idők leghosszabb interjúját?" Például, talán azért- mert egy országnak fontosak a sportsikerek is. Tudom, hogy ezt- a vörösfasiszták soha nem fogják megérteni. Gyülölik ezt az országot, gyülölik az "ostoba narancsos" népét, akik kidobták a hatalomból Öket. Ez van elvtársak, nektek már annyi.:-) Sikeres sportolóinkra pedig büszkék vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!