Tarlós István nem érti

2012. augusztus 29. 09:26

Eddig volt a fővárosnak egy nettó náci színháza. Most meg lett neki egy olyan náci színháza, aminek a főpolgármester állítja össze – közismerten kifinomult ízlésétől vezérelve – a műsorát.

2012. augusztus 29. 09:26
A szerk.
Magyar Narancs

„Tarlós valójában azt nem érti, vagy nem akarja megérteni, hogy ez a hajó már elment rég. Nem A hatodik koporsó a főbűn, az csak egy következmény. Az ősbűn az volt, hogy Magyarország fővárosának első embere gondolt egyet, és gründolt egy antiszemita színházat a város közepire. S e tervét minden tiltakozás, tüntetés dacára keresztülvitte – a város polgárainak akaratával szemben. Ez a megbocsáthatatlan, olyan vétek, amit ő már nem tud helyrehozni, kivált úgy nem, hogy ő diktálja a műsortervet, mert az akkor sem az ő dolga, ha – jó okkal – édes gyermekének tekinti a mondott teátrumot.

E mostani kétségbeesett gesztusa arra viszont kétségkívül jó, hogy mindenki előtt a napnál is világosabb legyen, Tarlós István ebben az ügyben már nem tud semmit helyrehozni, csak tovább ronthatja az egészet. Hiszen mi változott a betiltással? Eddig volt a fővárosnak egy nettó náci színháza. Most meg lett neki egy olyan náci színháza, aminek a főpolgármester állítja össze – közismerten kifinomult ízlésétől vezérelve – a műsorát. Nos, ezzel tényleg beljebb vagyunk.

S mert Tarlós István nem érti, s félő, hogy futtatói sem, elmondjuk még egyszer a megoldást, utoljára tán egy hete mondtuk: tessék szépen lelépni a színről! Majd a kedves utód eltakarítja a piszkos örökséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cyber woman
2012. augusztus 30. 01:15
Amúgy a setét oldal megint fenemód aktív. Vajon ki pénzeli ezt a sok sötét neonyilast, akik a Mandi kommentelők között folyton itt szégyentelenkednek? Tán csak nem a Jobbik? Vagy az iszlám szélsőségesek?
Feyszáll
2012. augusztus 30. 00:46
Nettó. Majd ha saját szavaival próbálja elmondani a médiageci úr, hogy mia lófaszt szeretne elmélkedni, talán elolvassa valaki. Bruttó.
cyber woman
2012. augusztus 30. 00:39
Egyáltalán: ilyen náci érzelmű repertoárt és darabokat játszó színházat normális országokban elindítani sem engednek, nemhogy működni és később meg álságosan hisztizni, hogy "jaj, hogy fordulhat ilyen elő." Szóval én kissé megkésettnek érzem Tarlós reakcióját. Meg az a fajta közhangulat sem kicsit durva ám, hogyha valaki ma Magyarországon nem rasszista, nem idegengyűlölő, nem neonáci, annak hovatovább kellemetlenül kell éreznie magát egyesek szerint. (És persze biztos "liberális", meg "kommer", meg "zsidó" a sok 2 bites nyilaska szerint. És ha egyik sem, nyilaska, csak mondjuk normális ???) Emberek! Álljunk már ki az emberi jogok mellett és ne engedjük elharapózni ezt a mérhetetlen suttyóságot!
ovi.akivagyok
2012. augusztus 29. 18:53
A politika - művészet. Legyen úgy. Ám nem esztétikai, kultúrális eszközökkel él, főleg nem ilyen eredményekre törő művészet. A politika az egyensúly, a kompromisszum, a vezetés művészete. Másik oldalról az érdek manipuláció, a hatalom művészete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!