A kormány ne a múlttal, hanem a jelennel foglalkozzon!

2012. július 04. 13:29

A közterületek átnevezése és egyes elnevezések tilalma nem más, mint történelemhamisítás.

2012. július 04. 13:29
Munkáspárt
munkaspart.hu

A Munkáspárt tiltakozik „az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő módosításokról” szóló törvény elfogadása ellen. Követeli, hogy a kérdést vegyék le napirendről! A kormány ne a múlttal, hanem a jelennel foglalkozzon!

Az Orbán-kormány azért tesz ilyen lépéseket, mert a gazdaságban nem tud eredményeket felmutatni, nem képes munkahelyeket teremteni, nem képes megállítani a szegénység növekedését és további társadalmi rétegek leszakadását. A fájó hiányosságokat ezért álintézkedésekkel leplezi, konkrét, hatékony gazdasági intézkedések helyett csak porhintéssel foglalkozik.

A közterületek átnevezése és egyes elnevezések tilalma nem más, mint történelemhamisítás. Szó sincs arról, hogy az Orbán-kormány a fasizmussal, a nyilas múlttal akarna szembenézni, és eltüntetni maradványait közéletünkből. A magyar történelemnek ebből a sötét korszakából nincs mit eltörölni, mert ezt a szocialista rendszerben megtették.

Történelemhamisítás az is, ahogyan az Orbán-kormány a bűnök és kudarcok időszakaként akarja ábrázolni a szocializmus korának évtizedeit. A szocializmus Magyarország sikeres korszaka volt. Előreléptünk önmagunkhoz és szomszédainkhoz képest, kezdtük behozni történelmileg örökölt lemaradásunkat Európa fejlettebb országaival szemben.

Az új törvénnyel a Fidesz-kormány a Jobbik vitorlájából akarja kifogni a szelet, a Jobbik szavazóinak kíván kedvezni, s így maga mellé állítani szélsőjobboldali csoportokat.

Az átnevezési diktátummal a kormány súlyosan megsérti az önkormányzatok önállóságát, elveszi tőlük a jogot arra, hogy helyben döntsék el saját településeik utcáinak nevét. A kormány semmibe veszi az emberek akaratát is, hiszen több helyen népszavazás erősítette meg a közterület elnevezését. Diktatúrában érthető egy ilyen intézkedés, mert az diktatúra, de a jelenlegi rendszer még demokráciának nevezi magát. Igaz, a diktatúrában volt kenyere a Lenin utca lakójának, de ma nem biztos, hogy lesz-e egy esetleges Mindszenty utca lakójának.

Ma, amikor az ország, a magyar nép igen súlyos gazdasági nehézségekkel küzd, miért kell pénzt költeni utcanév-táblák cseréjére, új térképek gyártására, a GPS-ek átprogramozására és még tengernyi olyan dologra, ami ebből következik?

A Munkáspárt felhív minden józanul gondolkodó magyar állampolgárt, a magyar értelmiséget, hogy tiltakozzanak a hamis és ésszerűtlen lépés ellen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarpaprika
2012. július 05. 03:29
Vihar egy pohar vizben.Ezek marginalis kerdesek. De ha belegondolunk,a Rakoczi szabadsagharc leverese utan nem nevezhettek volna el utcat,teret kuruc hosokrol. Jelenleg a Munkaspartnak nevezett gittegylet olyan sulytalan,hogy velemeny nyilvanitasara nem erdemes odafigyelni.Beszeljek meg egymas kozott sorozes kozben
Kuda Bux
2012. július 04. 22:34
"A kormány ne a múlttal,hanem a jelennel foglalkozzon!" A Munkáspártnak lehetnek ilyen abszurd óhajai. Ha rájuk nézve kellemetlen a jelennel foglalkozás, akkor azt akarnák, hogy csak a jövővel foglalkozzon a kormány. Márpedig az utca névtáblák a jelenben őrzik a rossz emlékű kommunista múltat. Ha meghagynánk a jővőben is őriznék. Foglalkozzunk a gazdasággal! A kommunista vezetés átmentette a gazdasági hatalmát különböző törvénytelen eszközökkel. Ha most erre hoznának megfelelő törvényeket, akkor ezzel se foglalkozzanak. Akkor most mivel foglalkozzon a magyar törvényhozás és a kormány? Én is javasolnék valamit a Munkáspártnak. Szüntessék be mindenféle tevékenységüket, mert mindig és mindenkor kárt okoztak az országnak gazdaságilag, politikailag, erkölcsileg és kulturálisan is. Minden tevékenységük negatív volt. Ha mégis születtek komoly alkotások a szocializmus idején, azok az ő ellenükben jöttek létre, és igyekeztek azt megtorolni, több kevesebb sikerrel.
durrbele
2012. július 04. 15:48
1945-1990 között Magyarországon nem történt semmi ami volt az nemvolt!Fidesz eztet alkotmányba rögzítette és 2/3 birtokába kijelentette..Tehát Horthy után mindjárt Antal Jocó következett.Sem orosz,sem Kádár itten nem volt.
tarackos
2012. július 04. 15:44
"Az átnevezési diktátummal a kormány súlyosan megsérti az önkormányzatok önállóságát, elveszi tőlük a jogot arra, hogy helyben döntsék el saját településeik utcáinak nevét." Átnevezni nem nevezhetnének át akármire. Szobrot viszont bárkinek állíthatnak. A sulit nem adhatják oda akármelyik egyháznak. Ilyen következetes a jaffa demokrácia...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!