Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Pajesz és puska

2012. július 12. 19:00

Az ultraortodox zsidók már az izraeli demokráciát veszélyeztetik. Terrorizálják a többségi társadalmat.

2012. július 12. 19:00
Malinák István
Új Szó

„El tudják képzelni, hogy a legszigorúbb iszlám országban, Szaúd-Arábiában, ahol a vallásrendőrség megkeseríti az emberek – főképp a gyengébbik nemhez tartozók – életét, a nők bikiniben mászkáljanak az utcán? Legalább ekkora forradalomnak fog számítani, ha Izraelben rákényszerítik a pajeszosokat a katonai szolgálatra.(...)

 

A kadimások figyelmeztették főnöküket, Mofazt: ki kell lépni ebből az egységkormánynak is tekintett formációból, ha Netanjahu az általános sorkötelezettség bevezetése helyett tovább taktikázik a különféle kvótákkal. Ezért izgalmas az, ami az izraeli belpolitikában az elkövetkező napokban történni fog. Az izraeli belpolitikai hullámverésnek ugyanis nemzetközi kihatásai vannak. A Munkáspárt kiugrásával és a Kadima belépésével máris visszafogottabbá vált az Irán-ellenes retorika, és az izraeli–palesztin viszonyban is a dialógusra való hajlandóság erősödése tapasztalható.

Zárszó helyett: az ultraortodox zsidók már az izraeli demokráciát veszélyeztetik. Terrorizálják a többségi társadalmat, nemrégiben országos ügy lett, amikor az utcán bántalmaztak egy tízéves kislányt, mert nem volt megfelelően öltözve.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. július 13. 10:41
Azok a személyek, kik honunkban a homofóbiát kifogásolták, szervezzenek minden izraeli városban melegfelvonulást, ultraortodoxok azt kifogásolni fogják,talán így elterelődik rólunk a figyelem.
szeekely
2012. július 13. 09:27
Alapveto, hogy az orthodox zsido a helyenvalosag doktrinajanak (righteousness doctrine) alapjan cselekszik. Tettenek jogossagat mindig a Szentirasbol eredezteti. Ezert hisz sajat maga kivalosagaban, ertekiteletenek folulbiralhatatlansagaban es tettenek tokeletessegeben. A liberalis zsido ezzel szemben eltorli a Szentiras ervenyesseget. Marad egy minden alapot nelkulozo hite onmaga kivalosagaban, ertekiteletenek folulbiralhatatlansagaban es tettenek tokeletessegeben. Mindez minden alapot nelkulozove valik abban a pillanatban, ahogy a helyenvalosag doktrinajat faji alapokra helyezi a biblikus kivalasztottsag helyett.
kalasnyikov
2012. július 13. 04:59
itt Cipruson nincs belőlük egy darab sem, ultraortodox pravoszlávok, magyarok viszont vannak bőven, olyan nemzet és off-shore mentő , oszkófajták....DDDDDD
Bisque Béla
2012. július 13. 00:36
Hűűűűűűűűűbasszus fél 1! Dobrüj Nocs elvtársak! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!