Az alkalmazás boltok helyzete és perspektívája

2012. július 17. 08:33

Az iOS és android köszöni szépen jól van. Telefon piacon kétpólusú világrend van kialakulóban, ami innovációs szempontból nem túl jó hír.

2012. július 17. 08:33
Dobó Mátyás
Doransky

„A Google bár egy nyitott, sok készülékes modellt képzelt el az Android megnyitásával, úgy néz ki, a mobil piac nem tükrözi a PC piacot, a hardver itt túl sokat számít.

A tábla piacon viszont annyira számít a szoftver, hogy jelenleg lényegében iPad piacról beszélhetünk, az Amazon az egyetlen olyan cég, amelyik a szolgáltatások erőteljes integrálásával vállalható ajánlatot tudott gyártani, a számaik kapcsán ugyanakkor nagy a hallgatás, ami nem jó jel.

A Microsoft telefon fronton nem tudott betörni eddig a piacra, bár a Nokia telefonok nagyon jól sikerültek, valahogy a terjesztés nem működik. A Win 8 alkalmazás bolt viszont szerintem menni fog. A Microsoft hegemóniája a PC piacon megkérdőjelezhetetlen, ez a piac fog kiegészülni a táblagépeikkel és egy integrált alkalmazás bolt izgalmas célpont lesz. 1.25 milliárd körüli PC többségén Windows fut, nagyjából két év alatt adtak el 500 millió licenszet a Windows 7-ből. Ha a Win 8 hasonló sebességgel tud majd terjedni, akkor egy év alatt olyan vonzó bolt jöhet létre, amely aztán a tábla piac irányába is belökheti a céget. Összehasonlítás képpen eddig kb. 400 millió iOS készüléket adtak el összesen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!