A majsai terminátor

2012. július 07. 10:40

A magyarországi cigányság legfontosabb érdekképviseleti szervezetének vezetője okkal gondolhatta, hogy pozíciójánál fogva kivételezettnek számít.

2012. július 07. 10:40
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszabadság

„Mintha megsejtette volna a jövőt. Kolompár Orbán már évekkel ezelőtt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökeként felkészült rá, hogy elmarasztaló ítélet születik vele szemben. Bekövetkezett, amit megjósolt: a kecskeméti bíróság első fokon egy év tíz hónap letöltendő börtönre büntette. (...)

A roma politikus ellen több ügyben indult eljárás, a kecskeméti bíróság ezeket egyesítette. A vádak tíz- és százmilliós nagyságrendben (részben társtettesként) elkövetett visszaélésekről szóltak: fiktív számláktól a szabálytalanul felvett pénzekig, a számviteli fegyelem megsértésétől a sikkasztásig. »Adminisztratív tévedések előfordulhattak, bűncselekményt azonban nem követtem el« – mondta Kolompár Orbán. (...)

A magyarországi cigányság legfontosabb érdek-képviseleti szervezetének vezetője (...) okkal gondolhatta, hogy pozíciójánál fogva kivételezettnek számít. Hisz annak idején Göncz Árpád államfő közkegyelemben részesítette a szintén gazdasági visszaélésekkel vádolt – akkortájt a szocialistákkal kokettáló, időközben fideszessé vált – Farkas Flóriánt. Jelenleg nem kedvez a politikai széljárás Kolompár Orbánnak. Bármi legyen a folytatás, ahogyan több más ügyben, most is nehéz lesz meggyőzni a közvéleményt, hogy ebből a szélből gyenge fuvallat sem szűrődik be a bíróság falai közé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. július 08. 17:25
Nemcsak Kolompár, valamennyi cigány úgy gondolja, kivételezett helyzetben van! És csakugyan úgy van!
enes
2012. július 08. 08:57
"...Falun az idosek valoban rettegesben elnek,mert a rendorseg sem lep fel kello szigorral ellenuk.Csak jogokat ismernek/a TASZ es liberalis jogvedok kartekony tevekenysegenek koszonhetoen. de kotelessegeket nem..." Persze, a buzik érdekében Bp-re rendelik a rendőröket, még kevesebb van falu környéken, tobzódnak a rablók...
magyarpaprika
2012. július 07. 23:58
Na,azert ez mar tobb a soknal! Adjanak meg lovat alajuk! Mar igy sem lehet birni veluk. Nem csak a cigany vezetokrol van szo. Az iskolaban a ciganygyerek elveszi a zsebpenzt,a mobiltelefont az osztalytarsaitol,pimasz a pedagogussal,nem egy esetben tettleg bantalmazza.hiszen tudja -es ez felbatoritja-hogy kisebbsegi volta miatt senki nem mer ellene tenni,vagy ha igen,jon a megvadult anyja,apja es egesz rokonsaga bosszut allni. Falun az idosek valoban rettegesben elnek,mert a rendorseg sem lep fel kello szigorral ellenuk. Csak jogokat ismernek/a TASZ es liberalis jogvedok kartekony tevekenysegenek koszonhetoen. de kotelessegeket nem. A Cosma-gyilkossag masodfoku itelete utan esetleg meg arra is szamitott,hogy felkerik orszagos eloadokorutra,hogy tartson eloadasokat Hogyan lopjunk,csaljunk hazudjunk hatekonyabban? cimmel.
Jancsipapa
2012. július 07. 17:05
Pedig milyen önfeledten lubickolt a gyerekmedencében a cigány gyerekek üdültetésére szánt közpénzbőla többi ( nem gyerek) cigánnyal .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!