Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Két euróért magyar leszel!

2012. július 23. 20:03

Nem fordult meg a fejemben soha, hogy saját regionális tudatom, szülőföldhöz való kötődésem vagy nemzeti identitásom ürügyén akár pénzt is kereshetnék.

2012. július 23. 20:03
Barak László
Új Szó

„A regionális tudatért és szülőföldhöz való kötődésért indított offenzíva állítólagos sikerét bizonygatva a Fontos vagy! mozgalom »projekt tervező« szóvivője, Boldoghy Olivér nyilatkozta a sajtónak, hogy várakozáson felül fogy az áru. (Az ország-, illetve felségjelzést idéző regionális matricák tudniillik. Amelyek darabja potom 2 euróért megrendelhető a Fontos vagy! mozgalom honlapján. No meg az a szóban forgó mozgalom emblémájával dekorált fehér póló is, aminek darabját 10 euróért vesztegetik.)

Ellenkező esetben, mármint, ha nem vinnék az árut, mint a cukrot, ugyan mi indokolná Boldoghy által beharangozott utánnyomásukat… Mármost, arról a komáromi lakhelyű Boldoghy Olivérről van szó, aki egyike azoknak a mártíroknak, akik anno annak ellenére folyamodtak nyilvánosan magyar állampolgárságért, hogy teljesen világos volt számukra, a szlovákot elveszítik emiatt. És bizony, a szabály az szabály elve alapján így is lőn. (Ha rossz, igazságtalan, diszkriminatív, aljas is a hatályos szabály!)

Joggal merülhet föl hát az emberben a gyanú, hogy Boldoghyban a szlovák állampolgárokat megillető személyazonossági igazolvány híján ezért (is!) munkálhat saját regionális tudatának és szülőföldhöz való kötődésének demonstrálási kényszere. Nem mellesleg meglehetősen paradox módon épp így cáfolva az Európai Parlamentben hónapokkal ezelőtt tett nyilatkozatát, miszerint ő szlovák állampolgársága elvesztése és »a Közép-Európában zajló békés, csendes kulturális népirtás« (sic!) következményeként egy tulajdonképpen nem létező személlyé vált volna…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holnaPinap
2012. július 24. 08:32
barack! nem ciki hogy magyarul beszélsz és álmodsz? vagy már ott belül is felrobbant a sztrapacska?
OrangeOrder
2012. július 24. 08:14
És már megint a magyarsággal szemben fogadatlan prókátorkodnak, biztos csak véletlen.
Hajdú Sógor
2012. július 24. 00:02
http://www.felvidek.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=5838
bogo
2012. július 23. 22:39
Ez még ha fizet akkor sem lehet Magyar! + túl hülye hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!