Orfűn már óriáscsúszda is van

2012. június 24. 09:36

A kiváló alapokat az idei Fishingre sem rontották el: az orfűi fesztivál simán bejárható öt perc alatt, itt valóban reális esélye van egy találkozónak.

2012. június 24. 09:36
Tóth Gergely
Index

„De nem csak az adottságok miatt érdemes jegyet váltani, a zenei felhozatal is rendben van. Nagyjából az összes olyan magyar együttes fellép, akit ma Magyarországon érdemes megnézni, a nagy fesztiválnevekből csak a Tankcsapda hiányzik, őket a szervezők átpasszolták a metálosabb hangulatú Pécsi Rockmaratonnak. Sőt, a szervezők minden évben igazolnak egy-két külföldi együttest is, melyek általában nem bizonyulnak rossz választásnak – mondjuk idén a brit Modestep a maga rockos-bulizós dubstepjével pont nem volt olyan izgalmas. Néhány koncertet az elméretezett színpad is lehúzott: a Népi Papa és a haverok közönsége például elveszett abban a nagy térben, amit előtte a Belga rajongói is épp hogy csak megtöltöttek.

 

De Orfűre nem csak a Mecsek szívcsakrájából áradó energia miatt éri meg ellátogatni. A fesztiválon már háromszáz forintért simán lehet kapni egy nagyfröccsöt, négyötven a dobozos sör, szóval az orfűi hosszú hétégére nem kell annyit félretennünk, mintha egy luxus-weelnes-resort-spa-hotelbe készülnénk. Emellett az is kiváló dolog, hogy a vidám fesztiválozók szépen belakják a környéket, a tavat körbeölelő Orfűn kívül az összes környező faluban is az összes vendégházat már a tavasszal lefoglalták – ezek a sorok is az abaligeti kocsmában íródtak. A túlnyomó többségben 25 év alattiakból álló fesztiválozók között egyaránt megtalálhatók a környezetváltozásra vágyó fővárosi ficsúrok, a dunántúli fesztiválrajongók, és persze felvonul Baranya megye színe-java is.

A Fishing on Orfű problémája a fenntarthatóság, mert bár tavaly is azt hallottam, hogy korlátozzák a belépőket, nekem már csütörtökön is feltűnt, hogy ezt a limitet évről-évre feljebb emelik. Az egész engem kicsit a kilencvenes évek Szigetjeire emlékeztet, amikor Gerendaiék évről évre azt tesztelték, hány embert bír el még a fesztivál.  Azt mondjuk el kell ismerni, hogy Lovasiék nem csak egyszerűen kinyomtattak plusz ezer jegyet, hanem az infrastruktura is fejlődött, a tavalyinál több söröző-borozó-lángosozó. Egyelőre a mosdókban sincs ostromállapot, de mondjuk a felállítottnál sokkal több szemetes is elférne az utak mentén. A csütörtöki nap elképesztő forgalmát látva azért simán el tudom képzelni, hogy harmadik napon már nehezen lehet majd kezelni a tumultust.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2012. június 25. 18:42
Fishing on Orfű Miért ez a neve? Ezen a nyelven a világ legnagyobb rablói írnak, beszélnek. A "blopali begum" - India kb. 120 éve egy szilványi gyémántot "ajándékozott" a londoni királynőnek.
durrbele
2012. június 24. 23:13
A zsemeteteket nefelejtsétek magatokkal vinni és nem szétdobálni!
Bisque Béla
2012. június 24. 14:11
OK! Irány Orrfülgége! izé........Orfű vége. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!