„- Szakmai vonalon keresel még új utakat?
- A borok mellett az utóbbi három évben egyre fontosabbá váltak számomra a pezsgők, és persze ott van a többi járulékos történet is: a csokoládé, a borecet, a verjus, a törkölypálinka. Ezek is mind ugyanazt a célt szolgálják. Borokról beszélve nem szabad elfelejtkeznünk az ételek jelentőségéről, például hogy mennyivel másabb egy saláta, ha azt helyi verjus-vel tálaljuk. A Rókusfalvy Fogadóban a gasztronómia területén is ugyanarra törekszünk, mint a pincében. Vidák Zoltán séfnek és a csapatának köszönhetjük, hogy a vezető vidéki fogadók közé emelt bennünket.
- Hogy alakul majd a munkamegosztás, ha a fiad is határozottabban belép a képbe?
- Örülnék neki, ha átvenne bizonyos munkákat, hiszen ez lehetővé tenné, hogy egyre többet koncentráljak a pezsgők vonalára. Ma még csak az alapbor készül nálunk, ami pezsgővé Szentesi József pincéjében alakul át. A pezsgők szempontjából még országosan is az út elején járunk, a következő években szeretnék ezen a területen előrelépéseket tenni. A mostani álmom egy pezsgőpincészet felépítése a birtokon, amelyet vezethetek, miközben Palkó a borokért felel majd. Fontos számomra a család.
Mi hatan vagyunk testvérek, és a mostani rendezvényszervezési munkámban is együtt dolgozom a fivéreimmel. A borászatban a fiamon kívül az öcsém is segít, különösen a borturizmussal kapcsolatos feladatok elvégzésében. A család a fontos, csak úgy van értelme ennek az egésznek, ha együtt csináljuk.”