Fene a gesztusukat!

2012. június 09. 13:53

A kormánytábor küldte be az Alkotmánybíróságba Pokol Béla jogtudort, aki éppenséggel legalizálni óhajtja a származási alapú kirekesztést.

2012. június 09. 13:53
Révész Sándor
NOL

„Egy politikai gesztusnak annyi az értéke, amekkora politikai árat – veszteséget, nehézséget, konfliktust – vállal vele az, aki megteszi. A Schweitzer József főrabbinak tett gesztusok ára nulla.

(...)

A kormánytábor küldte be az Alkotmánybíróságba Pokol Béla jogtudort, aki éppenséggel legalizálni óhajtja azt a származási alapú kirekesztést, amibe a debreceni ifjúnak beletört az orra. A kormánytábor sajtója állt ki a tiszavasvári apartheid mellett is, s ott mocskolják sűrűn és szenvedélyesen azt a civil szervezetet – a hozzá hasonlókkal együtt –, mely a pert végigvitte.

Egy sérelem annál súlyosabb, annál fenyegetőbb, minél nagyobb hatalom áll mögötte. Egy kósza antiszemita járókelő nem képvisel semmilyen hatalmat. De Schweitzer főrabbit komoly hatalmak részéről is érték már sérelmek. Az első Orbán-kormány a zsidóüldözések minden áldozatával együtt alázta meg őt, amikor csakis cinikus gúnynak tekinthető, névleges összeggel óhajtotta letudni a kárpótlást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valattila1
2012. június 10. 16:21
"amikor csakis cinikus gúnynak tekinthető, névleges összeggel óhajtotta letudni a kárpótlást." ???? Most bizonyára félreértek valamit. Miről beszél, kedves szerző? Az emeberi életet ezek szerint 10 000 Ft-t még nem, de 100 000 már meg lehet venni? Főleg, ha az itt és most, az unoka, nagybácsi, ipa is megkapja..
szabo61peter
2012. június 09. 23:39
cocksucker
Baal Shem Tov
2012. június 09. 20:15
Schweitzer főrabbi egy tiszteletreméltó aranyos ember. Aki egy szóval is bántja az egy barom. Zoltait kellett volna elküldeni a munkásőr sunyi picsába. De az tekintve, hogy egy rabiátus zelóta típusú zsidó azonnal nekiugrott volna az illetőnek és tettlegességre kerül a sor. Ha valakinek kedve van ahhoz, hogy a magyarországi hígzsidókról véleményt mondjon, akkor előbb nézze meg, hogy kinek mondja. Mondja olyannak, aki megérdemli, mert bizony számosan vannak ilyenek! De ebbe a tiszteletreméltó SCHWEITZER főrabbi nem tartozik bele.
thymian
2012. június 09. 19:36
Földosztás http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eFcJurjuK4M tévedés ne essék, nem magyaroknak, kizárólag zsidóknak, zsidóul meghirdetve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!