Nem elég megöregedni, fel is kell nőni

2012. június 04. 09:27

A történelem folyamán most először fordul elő, hogy a nyugdíjasok száma lényegesen meghaladja a húszas, a harmincas vagy a negyvenes generációk létszámát, és ezzel ha tetszik, ha nem, a felelősségük is megnő.

2012. június 04. 09:27
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Azoknak a nyugdíjas trolloknak, akik itt garázdálkodtak, gyalázkodtak, mocskolódtak a tegnapi nap folyamán:

Igen. Rátok gondoltam, amikor azt a hihetetlenül merész megjegyzést tettem. Nem. Természetesen nem minden nyugdíjas ilyen. Sokan vannak olyanok is, akikben több az aggodalom a jövő nemzedékekért, több a megértés és az empátia az »új időknek új dalai« iránt, mint bennetek, akik négy évig vagytok képesek hőbörögni tizenkilencezer forinton. Sok olyan nyugdíjas van, akit zavar, hogy a harminc alattiak fele el akarja hagyni az országot, akiket zavar, hogy megszűnik az ingyenes óvodáztatás, hogy amíg nekik (az esetek nagyobb részében megérdemelt, kisebb hányadában túlzott mértékű) nyugdíjuk van és ingyen használják a BKV-t, addig a tizenhárom éves gyereknek fizetnie kell, ha el akar az jutni iskolába.

Talán egyszer megértitek, hogy nektek is az az érdeketek, hogy a fiatalabb generációk jól érezzék itt magukat. A történelem folyamán most először fordul elő, hogy a nyugdíjasok száma lényegesen meghaladja a húszas, a harmincas vagy a negyvenes generációk létszámát, és ezzel nem csak az önérdekérvényesítő képességük, hanem - ha tetszik, ha nem - a felelősségük is megnő. Ehhez pedig nem elég megöregedni, ehhez fel is kell nőni.

Végül pedig soha nem szeretném a jövőben azt hallani az itt gyalázkodó szépkorúak szájából, hogy a mai fiatalság ilyen vagy olyan! A jövőben legyetek következetesek, és írjatok kisdolgozatot minden véleményetek mellé, hogy ha netán jön egy tucat hülye, aki szándékosan félre akarja értelmezni, ezt ne tehesse meg!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Styl
2012. június 05. 09:02
De jó hogy a nyugdíjasok a hibásak, és nem az országot 22 éve szét rabló politikai elit. Mennyivel egyszerűbb ezt szajkózni, ha már a kormány ezt adta a szátokba, mint egy kicsit elgondolkodni azon hogy mennyivel kevesebbe kerülne egy nyugdíjas eltartása ha lenne elég munkahely, vagy ha a béreink vásárlóértéke nem lennéne alacsonyabb mint a "rendszerváltáskor". Persze az árak azok EU szinten vannak.
FOB
2012. június 04. 21:59
Te Puzsér! Remélem ezt olvassa apád, anyád, és az egyéb felmenőid is, és megdicsérik érte magukat mekkora érett felnőtt férfit faragtak belőled.
Soma
2012. június 04. 17:27
Azért nem kis nagyképűségre vall ez a mondat! "Nem elég megöregedni, fel is kell nőni" ! Gondolom, arra gondol a Puzsér, hogy hozzá kéne felnőni! Ész megáll! :D
St.Germain gróf
2012. június 04. 17:02
De egy megosztó és demagóg fasz vagy te Puzsér! Hajrá nyuggerek! Csak azért is! (minusz a komcsi nyuggerek).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!