A Diadal napja

2012. június 30. 10:19

Aki tehát magyarnak tartja magát, és hitelesen akarja ünnepelni a fényes pozsonyi győzelmet, az vörös lobogót emel a magasba.

2012. június 30. 10:19
Megyesi Gusztáv
NOL

Amint arra Ráday Mihály már felhívta a figyelmet éppen ebben a lapban, szélsőjobboldali csoportok jövő szombaton ünneplik a Hősök terén a 907-ben vívott pozsonyi csata ezeregyszázötödik évfordulóját. (...)

Ráday Mihály most arra kíváncsi, hogy vajon az emlékezők a Diadal napján milyen zászlókkal vonulnak majd fel. A pozsonyi csata idején ugyanis, idézi a történészeket, kizárólag piros, hadd ne mondjuk, vörös zászlókat lobogtatva vonultak harcba eleink, később olyan festők, mint Munkácsy vagy Feszty is piros zászlót adtak Árpád népének a kezébe. (...)

Kérdés, hogy mi lesz most. Nyilvánvaló, hogy az árpádsávos zászló felvonultatása merő anakronizmus volna; aki tehát magyarnak tartja magát, és hitelesen akarja ünnepelni a fényes pozsonyi győzelmet, az vörös lobogót emel a magasba. Továbbá tartózkodik mindennemű cigányozástól és zsidózástól (Árpád apánktól mai ismereteink szerint nem maradtak fenn antiszemita tartalmú iratok), sőt nem is buzizik, annak ellenére sem, hogy tőle pár méterre vonulnak majd a Budapest Pride részvevői.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2012. július 01. 10:31
nezd Guszti, van a magyar nemzeti erdek, meg van a voros mozgalom erdeke. Attol, hogy az elmult ketszaz ev soran EGYSZER kb egy honap erejeig a ketto egybeesett, meg nem fogunk elottetek hasraesni.
kalasnyikov
2012. július 01. 08:53
teguszti, vén vagy már a bölcselethez, miért nem szopod inkább intenziven a feri farkát, talán onnan még jut a család asztalára...valami..LOL.
lajkakutyus
2012. június 30. 21:58
A biboldó dögkeselyűk megint rácsaptak a magyarság egyik nagy és dicsőséges diadalára? Ünneprontó szemét banda, foglakozzatok a buzik felvonulásával.
states
2012. június 30. 21:30
Az teljesen egyértelmű, hogy a Népszabadság és Megyesi a legautentikusabb forrás, ami az Árpádok zászlóhasználatát illeti. Úgyhogy ha kiderítik, sarló és kalapács is volt az Árpádok zászlaján, én még csak meg se lepődnék. A verescsillag pedig már teljesen magától értetődik, elvégre Árpádok mindig is híres munkásmozgalmárok voltak, gondoljatok csak Szakasitsra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!