Drogos vagyok, nem turista

2012. június 27. 21:48

Ha anyagozni akarnék, akkoris megtalálnám a vonalat, ha halálbüntetés járna érte. Most meg, hogy nem akarok anyagozni, felőlem adhatnák ingyen is.

2012. június 27. 21:48
Kubiszyn Viktor
Komment

„Két és fél éve vagyok tiszta. Nem sok. Tizenhat év drogos működés után szinte semmi. Írtam a sztoriról egy könyvet, persze nemcsak az eseményeket sorjázva, hanem úgy, hogy azért megcsavarja az olvasót (ez az irodalom, tesóm), de nem lettem a téma szakértője. Sőt, irigylem azokat, akik drogfronton (is) a Biztos Tudás birtokában vannak. Megtisztelő, hogy véleménycikket kértek tőlem, de én nem vagyok annyira okos, hogy tudjam, kinek mi lenne a jó. Mi lenne a jó az útkereső kamaszoknak, a szociális drogfogyasztóknak, a dzsankiknak, az alkoholistáknak, a döntéshozóknak, a szervezeteknek, a költségvetésnek, a Világmindenségnek meg a Mindennek. Nekem elég, ha önmagamért, a gondolataimért, a szavaimért, a tetteimért tudom vállalni a felelősséget.

A drogrehabon megtértem, és hívő keresztényként azt gondolom, hogy Isten nem a jelenleg hatályos Btk. szerint fogja mérlegre tenni az embereket. Köztük engem sem. Mert nem a Büntető törvénykönyv által van üdvösségem, hanem kegyelemből, hit által. Egy nem hívő számára lefordítva: van egy olyan dolog az értékrendem és az életem középpontjában, amit semmi emberi okoskodás nem írhat felül. Legyen az a régi spanom, aki lengeti a designermotyót, hogy hússzor erősebb flesse van mint a heroinnak, vagy legyen az bármilyen, az én érdekemben összerakott paragrafus, ami börtönnel fenyeget, ha átmegyek a piros lámpán.

Hoztam rossz döntéseket, lettek következményei. Hoztam jó döntéseket, annak is. Ha anyagozni akarnék, akkoris megtalálnám a vonalat, ha halálbüntetés járna érte. Most meg, hogy nem akarok anyagozni, felőlem adhatnák ingyen is. Én azt tanultam a drogrehabon, hogy a döntéseimért, és a saját életemért én felelek. Nem a Büntető törvénykönyv, nem valamelyik széptekintetű politikus, nem a civil szervezetek, nem az egyház, nem a mentorom, még csak nem is az Isten. Egyedül én. 

Tiszta ciki, de ez van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trollmagnet
2012. június 28. 06:36
A hit is drog.
raoul renier
2012. június 28. 03:57
A drogfogyasztók jelentős hányada nem drogfüggő, kivéve a hernyósokat: náluk ez az arány sokkal nagyobb, de aki hernyóhoz nyúl, az meg is érdemli. Őszintén szólva elegem van az olyan figurákból, akik a nehéz családi körülményeikre hivatkozva szisztematikusan roncsot csinálnak magukból, aztán a rehabon meglátják a Fényt és megismerik Jézus Krisztust, majd ezen az alapon felhatalmazva érzik rá magukat, hogy jól megmondják a tutit a világnak. Amennyire az eddigi kommentekből kiveszem, ez a Kubiszyn Viktor valamiféle pesti minor celeb lehet, mert egy irodalmi néger segítségével összetákolt valami könyv formában publikált izét; talán arra pályázik, hogy ő legyen a magyar Christiane F. Felőlem tegye: de hogy egy ilyen alak oktasson ki másokat erkölcsről, hitről és irodalomról, attól alapértelmezésben a hányinger kerülget.
Anonymtalan
2012. június 27. 23:59
"Ha anyagozni akarnék, akkoris megtalálnám a vonalat, ha halálbüntetés járna érte. Most meg, hogy nem akarok anyagozni, felőlem adhatnák ingyen is." Kényszerelvonó kúra, zárt helyen fehérköppenyes bácsikkal aztán kész, arral mélyen fütyülni kellene, hogy a drogos leakar-e szokni vagy sem. Jól az agyába kell mosni illetve nem engedni neki semmilyen más utat, szabadásg jogvédök meg tövig bekaphatják. Felölük az összes drogos megdögölhet, csak nehogy sérüljön a szabad akaratuk tiszteletben tartása.
heep
2012. június 27. 23:16
Én sose drogoztam. Inni sem ittam sokat. De cigiztem hat évig. emlékszem milyen nehéz volt leszokni róla. El tudom képzelni, hogy milyen lehet egy igazi függőségi helyzetből kijönni, plusz még az anyagi alapjait megteremteni a normális életnek. Ezt Ritának írom válaszként, csak a "Malom és kereszt" hírdetése miatt így vagyok kénytelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!