A szakértők szerint nincs más út: rendészeti megoldásra van szükség Budapesten
Ezt nem lehet szociális vagy egészségügyi kérdésként kezelni.
Átvéve a kóstolópoharat körbejárattam a szemem, és megpróbáltam valami hozzávetőleges sorrendet összehozni a nagyon gazdag, és igencsak szemet gyönyörködtető kínálatból.
„A pénteki sokaság szerencsére elpárolgott szombat délelőttre a Vajdahunyadvárból, így aztán kedélyes, szellős sétálgatással indult számomra a III. Belga Sörfesztivál. Átvéve a kóstolópoharat körbejárattam a szemem, és megpróbáltam valami hozzávetőleges sorrendet összehozni a nagyon gazdag, és igencsak szemet gyönyörködtető kínálatból. Az üvegeseket bármikor meg lehet kóstolni, így természetesen a csapoltakra fókuszáltam. A békésszentandrásiak szilvását már kóstoltam csapon, így nyitányként egyenes út vezetett egy szilvás lambichoz. A hangzatos nevű Chapeau Mirabelle a kemény apátsági sörökhöz képest szinte üdítő, csupán 3,5% alkoholt tartalmaz. Igazi csajos sör, komlósságnak, markáns keserűnek még a nyoma sincs benne, intenzív cukros szilvakompót ízébe némi karamell és fanyar alma vegyül, nem rossz, de a magyar szilva ízével és a hozzá tartozó szentandrási komlós könnyű lágerrel nem vetekedhetik.
Továbbálltam hát, és a Lefebvre főzde (ők főzik a mézes Barbar-t többek között) pultjánál figyelmes lettem egy erősen komlózott belga ale-re a Hopus-ra. És ezzel csavarintottam is a kóstoláson, és elérkeztem a nem-belga belga sörökhöz. A Hopus jellegében egy angol típusú Imperial IPA-hoz áll közel, markánsan kesernyés komlózásával és kellemesen illatos gyümölcsösségével meg persze az utánozhatatlan belga élesztős mellékízekkel. Mindezt úgy csomagolva, hogy a 8,3%-os alkohol cseppet sem érződik ki a malátás teltségen, és a habja a komlózáshoz méltóan krémes és tartós. Üde és váratlan meglepetés volt!”