„Oligarchák” és a „nemzeti együttműködés rendszere”

2012. június 04. 11:00

A fenti premisszákból az következik, hogy a nemzeti együttműködés rendszere nem létezik.

2012. június 04. 11:00
Heidl György
Katolikus szemmel

Tézis 1.: Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt oligarchák: »A tőkebefektető társaságokkal kapcsolatban Ángyán Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt nevét említette. Arról is beszélt, hogy lemondása óta szisztematikusan vizsgálja az állami földek bérbeadását: eddig Fejér és Borsod megye adatait összesítette, és kiderült: a földek 80 százalékát nem helyi gazdálkodók, hanem távoli tőkés társaságok nyerték el. A földbérlet nagy üzlet: a földalapú uniós támogatás révén100 hektár évente körülbelül 6,5 millió forint biztos bevételt jelent akkor is, ha a bérlő meg sem műveli a földet. »És itt nem 100 hektárokról van szó«, tette hozzá Ángyán.«

Tézis 2.: Orbán Viktor: »Oligarchák a nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek, és nem is lesznek.«

Konklúzió: Matematikus-filozófus barátom szerint – akit 2006 őszén a magyar rendőrök brutálisan bántalmaztak, ezért különösen érzékeny a »nemzeti együttműködés« kérdéseire –, a fenti premisszákból az következik, hogy a nemzeti együttműködés rendszere nem létezik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bendeguz
2012. június 07. 19:20
Pedig igaz a cikk!. Hogy jönnek ahhoz a magyar tőkések, hogy a saját hazájukban befektessenek? Azonnal helyet adni az osztrák, német és izraeli tőkének!!! Nahát!
Sola Scriptura
2012. június 07. 19:20
Ez ugyebár egy hamis szillogizmus (Arisztotelész látszatenthümémának hívja), mert nem minden szótag egér, bár minden egér szótag :)
koronaszepe
2012. június 07. 00:34
Hová fektetnek be azok a magyar tőkések, mesélj már ? A Fideszbe ? Mert hogy nem épül semmmi, nincs beruházás ebben a qu..a országban 2 éve, az tény. Innen menekül a tőke, és nem csak a külföldi, hanem a magyar is .
Sola Scriptura
2012. június 07. 00:34
Befektetést itt nem látunk sajnos. Lerablást annál inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!