Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Obama esete a kisebbségekkel

2012. június 26. 13:17

Barack Obama amerikai elnök újraválasztási kampánya nem megy simán. Még a színes bőrű honfitársai körében is megrendült a népszerűsége, bár többségük továbbra is a táborába tartozik.

2012. június 26. 13:17
Charles Fenyvesi
Heti Válasz

 „Mintha az elnök nem figyelne az Amerikában élő etnikai csoportok érzékenységére. A tízmilliós lengyel közösség Ronald Reagan elnökségéig egyértelműen a demokrata táborhoz tartozott, de azóta lojalitása meglehetősen bizonytalanná vált. A kelet-európai bevándorlók és utódaik szemében ugyanis a republikánus Reagan volt az az elnök, aki politikájával megszabadította hazájukat a kommunizmustól. Ráadásul nemrég Obama vérig sértette a lengyeleket, egyik beszédében ugyanis Auschwitzról nem mint lengyelországi, hanem mint lengyel haláltáborról beszélt. Ennél érzékenyebb pontot keresve sem találhatott volna, és ez még akkor is súlyos hiba, ha nem volt szándékos. A lengyelek egyébként is meg vannak orrolva Obamára, mert másfél éve az elnök éppen szeptember 17-én - 1939-ben ezen a napon támadta meg a Szovjetunió Lengyelországot - jelentette be, hogy mégsem telepít Irán elleni rakétákat az országba. Pedig Varsó nem kevés konfrontációt vállalt az ügyben Moszkvával.

Ami a magyarokat illeti, hiába vannak a Demokrata Párthoz közel álló politikusai a közösségnek, mégsem alakult ki Obamát támogató fajsúlyos erő. A néhány évvel ezelőtti elnökválasztáson a magyarok többsége a republikánus jelöltre szavazott, még olyanok is, akik a demokrata beállítottságú szakszervezeteknek a tagjai. A politikai megosztottság egyik oka, hogy eddig Obama nem tett semmit, hogy megnyerje a kelet-európai választókat. Jelenleg még az sem biztos, hogy a kampány során felkeresi ezeket a közösségeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gutman
2012. június 26. 14:45
magyarország szempontjából teljesen mindegy, hogy republikánus vagy demokrata az usa elnöke. mindkét fél csak a hazai baloldalt támogatja, és ez így lesz, míg világ a világ.
Hunor N.
2012. június 26. 14:44
Ó, dehogynem figyel Obama az etnikai csoportok érzékenységére. Pontosítok, egy etnikai csoport érzékenységére. De nem volt elég lelkes, ezért mennie kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!