Fizess percenként 2 forintot az állami mobilcégért!

2012. május 14. 12:40

A lényeg, hogy a kormány vágyát egy saját mobilszolgáltatóra a mostani szolgáltatóknál lévő ügyfelek fizetik ki.

2012. május 14. 12:40
Vágó Gábor
Vágó blog

A matelcsy arról szól, hogy fizess percenkét 2 forintot pluszban, hogy az államnak legyen egy mobilcége. Kezdjük ott, hogy mit is keres egy állami cég a mobilpiacon? Az se normális, hogy az állam energiaipari, vagy járműipari tőzsdei cégekbe vásárolja be magát, de ez már több piacszerzésnél. Az állam extra sarcot vet ki a piacon lévőkre, hogy abból a pénzből csináljon egy konkurenciát nekik, akire majd más feltételek vonatkozhatnak. Majd az állami telefontársaság veszteségeit, ismét az adófizetők pengethetik ki, a lehetséges profitját meg lenyúlják a körön belül lévők. Amelyik állami cég nem masszívan veszteséges, annak a profitja meg elmegy kézen-közön.

Az adófizetői pénzen való kísérletezésen a közös kasszából kb. 70 milliárd bevételt buktunk, és ahhoz, hogy felálljon és működjön az állami mobilcég, úgy 150-200 milliárd beruházás kell majd. Megközelítőleg ennyit vár Matolcsy az új adóból is. A lényeg, hogy a kormány vágyát egy saját mobilszolgáltatóra, a mostani szolgáltatóknál lévő ügyfelek fizetik ki. Olyan ez, mintha egy földesúr elveszi a tejelő marhatartásból élő parasztjaitól egy-egy tehén napi termését. A pénzből vesz magának tehenet, majd nyit egy földesúri tejüzemet, és ezentúl ő látja el tejjel a falut. Jól tejel majd a földesúrnak, a többiek meg éhkoppon maradnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. május 15. 18:39
Jusaban ha az utcán sms-ezelmegbüntetnek. http://www.nyest.hu/hirek/tilos-menet-kozben-sms-ezni
Hajdú Sógor
2012. május 14. 19:42
Szerintem a két forintos telefonmicsodázás emelése helyett zárjunk be még kórházakat, mint Hordágy humanista Ágnes. Tartsuk vissza az áfavisszatéritéseket pár hónapig. És kérjük meg a Kókát, hogy ismét gyártson vizitdij-ajtomatákat, kórházi széfeket, és fizessenek háromszor a magyarok egy szolgáltatásért. Akkor kuss lesz.
Basiliscus
2012. május 14. 15:58
Nemrég olvastam, hogy a magyar mobiltarifa tizenegyszer drágább az osztrákhoz képest. Ha ez igaz nem tudom sajnálni a privát mobilcégeket a profitcsökkenés, csökkentés miatt.
cutcopy
2012. május 14. 15:52
"arról szól, hogy fizess percenkét 2 forintot pluszban, hogy az államnak legyen egy mobilcége" Hát hogyne és persze, már csak erre kell egy kis betevő, mert amúgy az államháztartási hiány az magától konszolidálódik majd és a hiánycél is egy csettintésre 3 százalék alatt marad..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!