Haute couture az alma materban

2012. május 09. 09:15

Nálunk a nagyobbik gyerek ballagott, a hagyományoknak megfelelően piros ezerötös Ladát és aranyláncot akartam venni neki, de ő vonatjegyet kért és belépőt egy csehországi extrémmetál-fesztiválra.

2012. május 09. 09:15
Uj Péter
NOL

„Csaknem mintegy körülbelül uszkvekvázi 90 000 torokból csendült föl a Gaudeamus igitur, illetve helyette a megfelelő Máté Péter- vagy Edda-sláger, én a Piramist hiányoltam (Őszintén akarok élni, Ha volna két életem satöbbi, mert ezekben a számokban benne van minden, amit egy ember érezni képes), búcsút intenek a negyedikes kezek az alma mater sokat látott falainak, és belevágnak a nagybetűs satöbbi.

A ballagás már maga a nagybetűs satöbbi, nálunk a nagyobbik gyerek ballagott, a hagyományoknak megfelelően piros ezerötös Ladát és aranyláncot akartam venni neki, de ő vonatjegyet kért és belépőt egy csehországi extrémmetál-fesztiválra. Ezek a mai ballagók nem tudnak már úgy rendesen ballagni, ahogy mi ballagtunk.

És ez a szörnyű rongyrázás, hogy mindenki fölveszi a rövid ujjú Fékon inghez a kanárisárga nyakkendőt, csuklójára hurkolja a világosbarna autóstáskát, a nőrokonok kontyot tornyoznak, a nagyon úri ízlésűek pedig a Royal Weddingről lelesett kalapokat vesznek. De a legnagyobb gyönyörűség mégis, hogy a saját gyermekeinket láthatjuk szépen fölöltözve, az igénytelen gördeszkás ruhák, farmerok, kapucnis pulóverek helyett végre rendes ruhában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2012. május 09. 11:23
"A fiúk temetésre készülő, külvárosi használtautó-kereskedőnek öltöznek, esetleg kilencvenes évek eleji naptévés műsorvezetőnek, a lányok pedig délkelet-ázsiai tinédzser prostituáltnak, ultrarövid fekete miniszoknyába, sztriptíztáncos magassarkúba, fehér ingbe." Nekem bejön.
buckafej
2012. május 09. 10:23
Ez jórészt igaz. Az ötezresből készült csokor is frankón menő volt még nemrég mifelénk. Ami pedig az öltözködést illeti, igaza van.
Hőhe
2012. május 09. 10:20
Szerintem a mi nosztalgiázós Petyánk már a telesportzakós, makkoscipős, managgerképzős generációt képviselte.
Honfi-fi
2012. május 09. 10:02
de miért piros az a Ladavazze?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!