- Mi a cél a borkészítésnél?
- Prémium fehérborainkat teljes érésben szüreteljük, ügyelünk azonban arra, hogy megőrizzék frissességüket, ropogósságukat. Ebben sokat segít az éjjeli és nappali középhőmérséklet közötti jelentős különbség, amely megőrzi boraink savtartalmát. Magas kategóriájú fajtaboraink jellemzően mind dűlőszelektált tételek, fontosnak tartjuk általuk mind a terroir, mind a szőlőfajták egyedi karakterének kifejezését. Boraink készítésekor a természet iránt tiszteletünket kívánjuk kifejezni.
Ennek érdekében különösen kíméletesen bánunk a leszüretelt alapanyaggal, a kézi szüretet alapos válogatás követi, a további munkafolyamatokra pedig a lehető legkisebb beavatkozás a jellemző. Derítést, steril szűrést egyáltalán nem alkalmazunk, annak érdekében, hogy a szőlő eredeti karakterét, vitalitását megőrizzük a borban. A pincészetet úgy alakítottuk ki, hogy abban kizárólag a gravitáció ereje mozgassa a készülő bort, a szivattyú használatát kerüljük.”